De make-over van een kantorengebied

29 maart 2018
secoya

Na het vertrek van huurder Atos besloot MN tot een rigoureuze stap. De vijf verlaten gebouwen zouden samen een campus moeten vormen. Parallel aan de ontwikkeling van Papendorp ontstaat op Secoya een kenniscluster met tientallen bedrijven.

De naam Secoya is verbonden met een belangrijke nieuwe partij: Tribes. MN heeft al snel het horeca- en vergaderconcept van Rootz kitchen op de campus gebracht. Hierdoor ontstaat reuring, een sterke ontmoetingsfunctie én een herkenbare identiteit.

Bij die nieuwe identiteit hoort ook een volledige vernieuwing van het entreeniveau, het landschap. Hier vormt zich de campusruimte, de ontmoetingsplek voor alle gebruikers. Met banken, bomen en planten, water, terrassen, kunst en verlichting wordt het door auto’s gedomineerde maaiveld omgebouwd. De auto’s verschuiven naar compacte garages, dekken en souterrains, waardoor veel meer verblijfsgebied ontstaat. Rijnboutt ontwerpt in samenspraak met Park4all de complete vernieuwing van het terrein.

Het landschapsontwerp voor Secoya is een complete transformatie. Het grijze beeld maakt plaats voor een kleurrijke, gevarieerde en rijke inrichting met nieuwe en verplante bomen, vaste planten, grote plantenbakken met comfortabele zitranden, mooie bestrating en sfeervolle verlichting. Er zal een terras op worden gevestigd, foodtrucks verlevendigen het gebruik, sportactiviteiten verlengen de gebruiksduur.

secoya

De garages en souterrains worden uit het zicht weggewerkt met houten schermen die aan de Secoya-kwaliteit bijdragen. Natuurlijke kleuren, gefilterd licht en een heel eigen atmosfeer. De houten schermen mengen zich in het beeld van het kleurrijke landschap.

secoya

De uitvoering van de vernieuwing vindt plaats in de eerste maanden van 2018. Het voorbereidings- en uitvoeringsteam bestaat uit Rijnboutt uit Amsterdam, Royal Haskoning DHV, Van Leeuwen G.W.W uit Harmelen, Ingenieursbureau Rodewijk uit Lisse, Evers Staalconstructies uit Hillegom en Park4all uit Heemstede.