Rijnboutt ontwerpt duurzame koploper in gebiedstransformatie Amstel III

23 januari 2020
Amstel NEXT in Amsterdam door Rijnboutt

De verouderde kantorenwijk van Amstel III, gelegen tussen de Amsterdam Arena en het AMC, verandert de komende jaren in een levendige stadswijk met ruimte voor werken, wonen en recreëren. Binnen deze grootschalige gebiedsontwikkeling en als onderdeel van het Hessenbergweggebied ontwerpt Rijnboutt in opdracht van Certitudo Capital en in samenwerking met Arup en Pieters Bouwtechniek BV het kantorencomplex Amstel NEXT.

Het gebouw heeft een open karakter en voegt zich naar de schaal van de buurtstraat

Hettenheuvelweg 26 bestaat uit een kantoorvolume van ca. 13.000 m2 verdeeld over 10 verdiepingen met dakterrassen en een eigen dubbellaagse, ondergrondse parkeergarage. Op de begane grond creëren we een levendige plint met een restaurant en een dubbelhoge, uitnodigende hoofdentree op de hoek van het blok.

Het gebouwvolume voegt zich door zijn geleding en de toepassing van meerdere setbacks naar de schaal van de buurtstraat, maar blijft duidelijk als één gebouw herkenbaar. De plastische gevel van bronskleurige vinnen met een wisselend ritme en oriëntatie zorgt voor een dynamisch gevelbeeld.

Amstel NEXT in Amsterdam door Rijnboutt

Duurzaam en ambitieus

Amstel NEXT streeft naar een klimaatklasse A++ en een BREEAM Excellent certificering. Middels een volledig prefab bouwsysteem van betonnen kolommen, dragende prefab gevels, kanaalplaten zonder druklaag en een verhoogde computervloer wordt ingezet op circulair bouwen en het creëren van een zeer hoge mate van flexibiliteit, zowel bouwkundig als installatietechnisch. Huurderswensen zoals indeling van de vloervelden zijn eenvoudig in te passen en veranderende wensen van huurders tijdens exploitatie zijn eenvoudig door te voeren. Bovendien zijn de bouwmodules uitwisselbaar waardoor het project aangepast kan worden aan de eisen van de tijd.

De duurzaamheidsambitie wordt verder gerealiseerd door aan te sluiten op een duurzame warmte- en koudevoorziening, de installatie van zonnepanelen, oplaadpunten voor elektrische auto’s, fietsen en scooters en de mogelijkheid voor het gebruik van deelauto’s. Daarnaast zetten we op ecologisch gebied in op geïntegreerde groenvoorzieningen op de dakterrassen en voorzieningen ten behoeve van waterretentie op maaiveld.

Kijk voor meer informatie op www.amstelnext.com