Voormalig warenhuis V&D in Maastricht wordt multifunctioneel complex

Publicatie in kwartaalblad W!M van Centrummanagement Maastricht

22 september 2022
Rijnboutt-Maastricht-Grote-Staat-prestek-vogelvlucht

Het voormalige warenhuis van de V&D aan de Grote Staat in Maastricht stond na het vertrek van Hudson’s Bay al een tijd leeg. Maar daar komt binnenkort verandering in. Wij hebben in opdracht van CBRE Investment Management, FiMek estate en 3W real estate een ontwerp gemaakt voor de transformatie van dit monumentale pand tot een multifunctioneel complex met winkels op de onderste bouwlagen en appartementen op de hogere verdiepingen. De belangrijkste ingrepen zijn het optoppen van het gebouw waarbij een extra laag wordt toegevoegd en het realiseren van een hof in het hart van het gebouw.

 

Het ontwerp van de optopping sluit door zowel vorm, materiaal als kleur aan bij het beschermde dakenlandschap van Maastricht, maar gaat tegelijkertijd de dialoog aan met de individuele samenstellende gebouwdelen van het complex. In het multidisciplinaire ontwerp is ook aandacht voor groen en biodiversiteit. De ruim van groen voorziene binnenhof is ontworpen als een verborgen oase in de binnenstad.

Benieuwd naar de plannen? Het kwartaalblad W!M van Stichting Centrummanagement Maastricht (CMM) licht een tipje van de sluier op:

 

Bron: cmmaastricht.nl, herfst 2022