Opname Rijnboutt Open – Werk.

11 april 2022
thumbnail Rijnboutt Open

“Het gaat om het verbinden van de verschillende kanten van een stad.” Waar dat botst, ontstaan ook nieuwe combinaties. “En verschillen moet je niet alleen verdragen, maar je moet ook zien wat ze in allerlei vormen aan waarde kunnen opleveren. Dat kan ruimte creëren voor ‘werken in de stad’.” Met deze conclusie eindigde moderator Catja Edens op donderdag 31 maart Rijnboutt Open.

Het kennisevent, ter ere van de 13e editie van Rijnboutt Magazine dat pleit voor het behoud van bedrijvigheid in steden, ging over de vraag: wat betekent ‘werk’ voor het ruimtelijk ontwerp van de stad in het streven naar een circulaire toekomst?

Richard Koek zette de toon met de vraag ‘Wat voor stad creëren we als werkgelegenheid en maakarbeid uit de woonomgeving verdwijnen? Met het wegtrekken van de bedrijvigheid verandert de beleving van de stad als motor van de economie.’ Keynote spreker Floor Milikowski vertelde over de keerzijde van het succes van de omslag van een industriële economie naar een creatieve kenniseconomie. In de mini docu over de coverfoto van Rijnboutt Magazine nam Rufus de Vries ons mee naar New Electric, een bedrijf midden in het Cruquiusgebied. En het rondetafelgesprek met Najah Aouaki, Anjelica Cicilia en Annius Hoornstra leert ons meer over de waarde van een economie die over basisvoorwaarden gaat, over de uitdagingen bij het vinden van voldoende beleggers voor ‘werken in de stad’ en over de kansen voor het ontwikkelen van een grotere ruimtelijke typologie en een alternatief economisch model om bedrijvigheid te faciliteren.

Was je er niet bij? Bekijk Rijnboutt Open dan hieronder: