Rijnboutt Open #1

17 oktober 2019
Rijnboutt Open #1

Kennisevent op 13 november 2019: Nieuwe collectieven. Hoe publiek is de publieke ruimte?

Bij Rijnboutt kijken we van nature om ons heen. We zijn geïnteresseerd in andere vakgebieden en disciplines. Zo groeit onze kennis moeiteloos door. En wordt onze blik op de wereld steeds completer. Onze ontdekkingen delen we met elkaar, met onze partners en de branche.

Enkele keren per jaar organiseren we Rijnboutt Open. Een kennisevent waarbij we in gesprek gaan met vakgenoten, stadmakers en geïnteresseerden. Om de complexiteit te verkennen van het ontwikkelen van stad en stedelijkheid. Om te inspireren, te spiegelen en te discussiëren over wat ons raakt.

Rijnboutt Open #1: Nieuwe collectieven. Hoe publiek is de publieke ruimte?

In juni 2019 verscheen de elfde editie van Rijnboutt Magazine ‘Nieuwe collectieven. Hoe publiek is de publieke ruimte?’

De druk op de stad leidt tot ingrijpende processen van uitsluiting, verdringing en segregatie. Stadmakers spelen een cruciale rol in het bewaken van de stedelijke diversiteit en dynamiek. Hoe creëren we straten, pleinen en buurten waarin verschillende groepen zich thuis voelen, elkaar ontmoeten en met elkaar samenleven?

Onder leiding van moderator Mark Hendriks (hoofdredacteur Blauwe Kamer) gaan we in gesprek over de functie en de betekenis van de stedelijke publieke ruimte. Met Gijs Scholten van Aschat (acteur en lid Academie van Kunsten), experts Sjors de Vries (RUIMTEVOLK) en Hilde Blank (AM Concepts), Eric van der Kooij (stedenbouwkundige bij de gemeente Amsterdam en projectleider ‘Scenarios – the Game’), en een gesproken bijdrage door architectuurjournalist Merel Pit (architectuurverhalen.nl).

We sluiten af met een borrel om feestelijk stil te staan bij de verschijning van het magazine.

Datum en tijd

woensdag 13 november 2019 16:30 – 19:00 uur

Locatie

Moermanskkade 317 4e verdieping 1013 BC Amsterdam

Rijnboutt Open #1

Aanmelden voor Rijnboutt Open?

Laat hier je gegevens achter.

Wees er tijdig bij. Rijnboutt Open biedt ruimte aan 60 bezoekers.