‘Middagclub’ Basisschool De Schakel op bezoek bij Rijnboutt

Hoe word je architect?

Op vrijdag 24 maart heeft Rijnboutt de middagclub van Basisschool De Schakel uit Amsterdam Zuid Oost georganiseerd.

Hoe werken we bij Rijnboutt?

Rozemarijn de Jong en Jaap Hoving hebben les gegeven aan 22 leerlingen uit groep zeven en acht. Tijdens de middagclub hebben zij verteld over het beroep architect en alle facetten die erbij komen kijken. Hoe werken we bij Rijnboutt, wat is belangrijk in een ontwerp, hoe word je architect?

Ook zijn er enkele projecten van Rijnboutt in Amsterdam Zuid Oost toegelicht, waarbij de leerlingen leuke kritische reacties hadden. Daarna hebben de leerlingen zelf geschetst, getekend in Archicad en maquettes gemaakt.

Stichting 1-0 voor! Middagclub

De middagclub is een initiatief van Stichting 1-0 voor! Doel van deze stichting is kinderen kennis te laten maken met de wereld om hen heen, ook de plekken waar ze zelf niet zo snel komen. We hebben een hoop enthousiasme gezien en hopelijk hebben we een aantal leerlingen geïnspireerd om voor ons mooie vak te kiezen.

Heb je vragen over een bezoek aan Rijnboutt of een gesprek met een architect, stuur dan een mail naar press@rijnboutt.nl

Werken bij Rijnboutt

Rijnboutt is een multidisciplinair ontwerpbureau op het gebied van architectuur, stedenbouw en landschap. Rijnboutt staat voor complexe eenvoud. We maken uitdagende stedelijke vraagstukken van de toekomst doelgericht eenvoudig en overzichtelijk.

Als je onze collega’s vraagt hoe het is om bij Rijnboutt te werken, dan worden de collega’s, de prettige sfeer, de excursies, de professionele manier van werken, de kwaliteit, de diversiteit in disciplines, en de mooie en interessante projecten op bijzondere locaties, steevast genoemd.

Lees meer…