Parkeergarage P23 alvast even open

Op zaterdag 11 februari werd het gloednieuwe stadsdeelkantoor Amsterdam Zuidoost aan het Anton de Komplein geopend. Voor deze gelegenheid is ING, de ontwikkelaar van o.a. de parkeergarage P23 onder de Bijlmerdreef, verzocht voor genodigden parkeerplaatsen ter beschikking te stellen.

Met inspanningen van aannemer Dekker en installateur Schoonderbeek en in overleg met Bouw- en Woningtoezicht en de Brandweer van gemeente Amsterdam, is gezorgd voor een goede en veilige situatie in de parkeergarage, die zich in de laatste fase van de afbouw bevindt.

In-, uitritten en trappenhuis van de garage op de bijlmerdreef

De ontwikkeling van de parkeergarage kent een lange geschiedenis, en vormt onderdeel van de grondige herstructurering van Amsterdam Zuidoost, in het bijzonderen het gebied rond winkelcentrum Amsterdamse Poort. Waar elders in de voormalige Bijlmermeer de dreven naar maaiveld gebracht worden, is dat rond de Amsterdamse Poort niet mogelijk. De volledige infrastructuur eromheen, inclusief bevoorrading van winkels en aansluitende parkeergarages, is gebaseerd op hoger gelegen dreven. Dit gaf ruimte voor de realisatie van de parkeergarage, die tevens parkeermogelijkheden biedt voor de naastgelegen Belastingdienst Amsterdam, de Sociale Dienst en het stadsdeelkantoor. Ook kent de garage een directe koppeling naar de Albert Heijn.

De eerste gevulde parkeerplaatsen

De bouw kent een grote complexiteit, met name door de mate waarin de direct rondom gelegen bouwprojecten stuk voor stuk hun invloed hebben op zowel het bouwkundig ontwerp als de uitvoering.

Voetgangersentree vanaf het Anton de Komplein

Wij zijn er trots op dat de garage de eerste auto’s reeds heeft mogen verwelkomen en we zien uit naar de officiële ingebruikname in maart, wanneer Q-park de speedgates opent. Een mooie afsluiting van een proces dat begon in 1999.