Rijnboutt binnenland excursie 2017: erfgoed

6 juli Amsterdam en Utrecht

In een tijd waarin de vraag naar duurzaam gebruik groeit, vormt herbestemming van erfgoed een veelvoorkomende opgave voor architectenbureaus. Erfgoed is interessant, omdat het iets vertelt over het verleden. Dat wil niet zeggen dat alles dat oud is, altijd even waardevol is. Soms moet er ruimte worden gemaakt om nieuwe waarde te creëren. Bij Rijnboutt geloven we in behoud door ontwikkeling. We kijken naar kansen en mogelijkheden voor de toekomst, zonder het verleden uit het oog te verliezen. Lees meer over Rijnboutt & erfgoed

Om een gemeenschappelijk referentiekader op te bouwen en nieuwe, relevante tendenzen in de wereld van architectuur, stedenbouw en landschap te bekijken, organiseert Rijnboutt jaarlijks twee bureau-excursies: een meerdaagse excursie in het buitenland en een dagexcursie in het binnenland. Op donderdag 6 juli was de binnenlandexcursie. Dit jaar is de keuze gevallen om het thema erfgoed centraal te stellen, in lijn met het Rijnboutt Magazine #9, dat op 14 juni is verschenen, en aansluitend op diverse presentaties die intern hebben plaatsgevonden over de lopende erfgoed projecten binnen het bureau.

We begonnen de dag in Amsterdam met een gezamenlijk ontbijtsessie in het Olympisch gebied en liepen vervolgens richting het Citroën Noordgebouw “The Olympic 1962” waar we een rondleiding kregen op de bouwplaats. Vervolgens heeft Pim Kragten van Zadelhoff de medewerkers van Rijnboutt meegenomen naar het Burgerweeshuis.

In de middag waren een aantal lectures, zo kwamen Bettina van Santen en Richard Rodenburg vertellen hoe de gemeente Utrecht omgaat met erfgoed en liet Karianne Vandenbroucke (erfgoed specials bij Rijnboutt) verschillende erfgoed projecten van Rijnboutt zien. Deze interessante presentaties werden gegeven in de centrale hal van het voormalig postkantoor Neude in Utrecht.

De tweede helft van de middag is er een stadswandeling gemaakt langs diverse monumentale gebouwen en gebieden en uiteraard verschillende projecten van Rijnboutt zoals La Vie en De Knoop.

Werken bij Rijnboutt

Rijnboutt is een multidisciplinair ontwerpbureau op het gebied van architectuur, stedenbouw en landschap. Rijnboutt staat voor complexe eenvoud. We maken uitdagende stedelijke vraagstukken van de toekomst doelgericht eenvoudig en overzichtelijk.

Als je onze collega’s vraagt hoe het is om bij Rijnboutt te werken, dan worden de collega’s, de prettige sfeer, de excursies, de professionele manier van werken, de kwaliteit, de diversiteit in disciplines, en de mooie en interessante projecten op bijzondere locaties, steevast genoemd.

Lees meer…