Mariëlle Vissers sprak tijdens de BIM basis ILS Gebruikersdag

Bijna 150 bezoekers waren op 23 juni aanwezig op de eerste BIM basis ILS Gebruikersdag. Het merendeel behoorde tot de ruim 190 partijen die zich al bij de BIM basis ILS hadden aangesloten, maar er waren ook nieuwe gezichten. Uit een snelle peiling bleek dat ongeveer een derde van de aanwezigen bij een aannemer werkt. Daarnaast waren ook de tekenaars/engineers, architecten, softwareleveranciers, BIM adviseurs en bouwspecialisten goed vertegenwoordigd.

Na een kort welkom door BIM Loket (Jacqueline Meerkerk) en BuildingSMART Benelux (Mathijs Natrop) volgde een vol inhoudelijk programma. Het BIM Loket fungeert als facilitator voor de BIM basis ILS; BuildingSMART is betrokken bij het beheer.

Op deze dag sprak ook Mariëlle Vissers, BIM specialist bij Rijnboutt, over de voordelen en kansen van de BIM basis ILS. Wanneer aannemers en leveranciers mee gaan doen in het BIM proces, wordt de BIM basis ILS noodzakelijk. Dit zorgt voor uniformiteit en duidelijkheid, waardoor alle partijen een beter inzicht krijgen in het gebouw. Door extra informatie als eigenschappen aan het prestatie-/ontwerpmodel toe te voegen (volgens de BIM basis ILS), kunnen andere partijen in de keten dit model beter gebruiken. Dat helpt onder andere de aannemer bij de werkvoorbereiding, doordat ordenen en groeperen (sorteren en filteren) mogelijk wordt. Ook bij de werkplanning speelt het een rol.

Bekijk de presentaties hier terug.