Rijnboutt verhuist naar Haven-Stad

G&S Vastgoed verkoopt haar nieuwbouwontwikkeling 300 Moermansk aan een groep particuliere beleggers. Tevens is onlangs een langjarige huurovereenkomst gesloten met het Amsterdamse architectenbureau Rijnboutt voor twee van de zes verdiepingen. Rijnboutt huurt circa 1.750 m2 kantoor.

300 Moermansk ligt op de mooiste locatie in de Amsterdamse Houthavens, op de kop van de Moermanskkade. Het is één van de drie loftgebouwen die G&S Vastgoed op dit moment ontwikkelt op die plek. Het gebouw heeft een totaal oppervlak van 5.000 m2 kantoor en is een ontwerp van MVSA Architects. 300 Moermansk wordt gekenmerkt door de glazen gevels die fantastische vergezichten bieden over het IJ en de skyline van de historische binnenstad. De balkons zijn zo gepositioneerd dat je optimaal van het uitzicht over het water kunt genieten en van de zon.

Na de zomer zal gestart worden met de bouw van 300 Moermansk. Medio 2018 worden de verdiepingen opgeleverd aan Rijnboutt.

Rijnboutt (architectuur, stedenbouw, landschap en strategie) ontwerpt en adviseert in de volledige breedte van een ruimtelijke opgave en op alle schaalniveaus. Het bureau staat voor een benadering die gericht is op samenwerking en heeft alle disciplines in huis om elke ruimtelijke vraag te beantwoorden.

Mattijs Rijnboutt, architect-directeur Rijnboutt: “Haven-Stad is een van de nieuwe hotspots voor creatieve bedrijven in Amsterdam. 300 Moermansk is een transparant en terughoudend vormgegeven gebouw met prachtig uitzicht op een inspirerende locatie voor een ontwerpbureau als Rijnboutt.’ Het interieur van huurder Rijnboutt wordt, net zoals het entreegebied, ontworpen in samenwerking met Fokkema & Partners.

G&S Vastgoed is geadviseerd door JLL in collegiale samenwerking met Cushman & Wakefield en Van Gool Elburg Vastgoedspecialisten. Rijnboutt werd gedurende het commerciële traject geadviseerd door NL Real Estate.

Werken bij Rijnboutt

Rijnboutt is een multidisciplinair ontwerpbureau op het gebied van architectuur, stedenbouw en landschap. Rijnboutt staat voor complexe eenvoud. We maken uitdagende stedelijke vraagstukken van de toekomst doelgericht eenvoudig en overzichtelijk.

Als je onze collega’s vraagt hoe het is om bij Rijnboutt te werken, dan worden de collega’s, de prettige sfeer, de excursies, de professionele manier van werken, de kwaliteit, de diversiteit in disciplines, en de mooie en interessante projecten op bijzondere locaties, steevast genoemd.

Lees meer…