Groepsfoto Rijnboutt binnenlandexcursie ‘Erfgoed’ 2017

Om een gemeenschappelijk referentiekader op te bouwen en nieuwe, relevante tendenzen in de wereld van architectuur, stedenbouw en landschap te bekijken, organiseert Rijnboutt jaarlijks twee bureau-excursies: een meerdaagse excursie in het buitenland en een dagexcursie in het binnenland.

Binnenlandexcursie 2017

Op donderdag 6 juli was de binnenlandexcursie. Dit jaar is de keuze gevallen om het thema erfgoed centraal te stellen, in lijn met het Rijnboutt Magazine #9, dat op 14 juni is verschenen, en aansluitend op diverse presentaties die intern hebben plaatsgevonden over de lopende erfgoed projecten binnen het bureau.

Binnenlandexcursie Erfgoed, groepsfoto op locatie Rijnboutt project voormalig postkantoor aan het Neude, Utrecht

Thema Erfgoed

In een tijd waarin de vraag naar duurzaam gebruik groeit, vormt herbestemming van erfgoed een veelvoorkomende opgave voor architectenbureaus. Erfgoed is interessant, omdat het iets vertelt over het verleden. Dat wil niet zeggen dat alles dat oud is, altijd even waardevol is. Soms moet er ruimte worden gemaakt om nieuwe waarde te creëren. Bij Rijnboutt geloven we in behoud door ontwikkeling. We kijken naar kansen en mogelijkheden voor de toekomst, zonder het verleden uit het oog te verliezen. Lees meer over Rijnboutt & erfgoed.

Rijnboutt Magazine #9

Wil je het magazine per post ontvangen? Stuur dan een mail naar press@rijnboutt.nl of geef het door aan je contactpersoon bij Rijnboutt.

Werken bij Rijnboutt

Rijnboutt is een multidisciplinair ontwerpbureau op het gebied van architectuur, stedenbouw en landschap. Rijnboutt staat voor complexe eenvoud. We maken uitdagende stedelijke vraagstukken van de toekomst doelgericht eenvoudig en overzichtelijk.

Als je onze collega’s vraagt hoe het is om bij Rijnboutt te werken, dan worden de collega’s, de prettige sfeer, de excursies, de professionele manier van werken, de kwaliteit, de diversiteit in disciplines, en de mooie en interessante projecten op bijzondere locaties, steevast genoemd.

Lees meer…