Interactieve duurzaamheid workshop na indrukwekkende wake-up call

Maandagochtend vertelde Niels van Geenhuizen van Arcadis over zijn expeditie naar de Noordpool. Een helder en eerlijk verhaal. Dat het ernstig is met klimaatverandering is bij Rijnboutt bekend, maar dit persoonlijke verhaal maakt gelijk weer wat los bij iedereen. Aan de hand van heel concrete feiten heeft Niels ons laten zien hoe snel het ijs op de noordpool wegsmelt. Die reis heeft ertoe geleid dat bij Niels en bij Arcadis het besef is ontstaan dat een versnelling van verduurzaming noodzakelijk is: direct actie ondernemen dus! Een interessante discussie volgde waarbij onder andere werd gesproken over de rol van Amerika, China en Rusland, maar ook over dat duurzaamheid voor iedereen iets anders kan betekenen.

Aansluitend op dit inspirerende verhaal volgde een workshop, georganiseerd door onze PHPP expert Evelyn Galsdorf - Kraal en duurzaamheidsspecialist Femke Kamp. Doel van de workshop: inzicht krijgen in de ontwerpmaatregelen die je tot je beschikking hebt om de energiebehoefte te verminderen en het comfort te verbeteren. Alle groepjes kwamen met verschillende resultaten, geheel in lijn met duurzaamheid: er bestaat niet 1 oplossing voor het probleem. Dit leverde mooie inspirerende inzichten op en een grotere bewustwording van het effect van omgevingsfactoren op het ontwerp en de kwaliteit. Eind oktober gaan we met dit thema verder en kijken we naar de meetbaarheid van vraag beperkende ontwerpmaatregelen in een BIM-model.

Werken bij Rijnboutt

Rijnboutt is een multidisciplinair ontwerpbureau op het gebied van architectuur, stedenbouw en landschap. Rijnboutt staat voor complexe eenvoud. We maken uitdagende stedelijke vraagstukken van de toekomst doelgericht eenvoudig en overzichtelijk.

Als je onze collega’s vraagt hoe het is om bij Rijnboutt te werken, dan worden de collega’s, de prettige sfeer, de excursies, de professionele manier van werken, de kwaliteit, de diversiteit in disciplines, en de mooie en interessante projecten op bijzondere locaties, steevast genoemd.

Lees meer…