‘Het excursie moment’ van onze medewerkers - Milaan 2017

Jaarlijks organiseert Rijnboutt een bureau-excursie in het binnenland én een meerdaagse excursie naar het buitenland om een gemeenschappelijk referentiekader op te bouwen. Vorige maand hebben we daarom met het hele Rijnboutt team een bezoek gebracht aan Milaan. Naast dat deze excursies inspirerend zijn - doordat we nieuwe en relevante tendenzen in de wereld van architectuur, stedenbouw en landschap bekijken - is het ook een moment waar de onderlinge binding van het team wordt versterkt. Het team, van ruim 75 medewerkers uit Amsterdam en Kraków, komt telkens terug met verschillende verhalen. Dit jaar hebben we een aantal medewerkers gevraagd om een persoonlijk excursie moment te delen, waarvan zij zelf een foto hebben gemaakt. Maak kennis met deze 5 Rijnboutt medewerkers en bekijk de excursie momenten:

Het excursie moment van Wojciech Kasinowicz, architect - Rijnboutt Kraków

“Ik vond de ‘Talent Garden’ erg leuk, maar Michiel is degene die hier echt gebruik van heeft gemaakt! Hij koppelde zichzelf aan het gebouw, het ziet er een beetje uit als een scene uit ‘Coma’ of ‘the Matrix’.

"Voor het exterieur van Prada zijn aluminium panelen gebruikt, dit leek mij wat overdreven tot ik hoorde dat het materiaal al jaren op een andere manier wordt gebruikt. Nu vind ik het een prachtig idee.”

Het excursie moment van Femke Kamp, senior ontwerper duurzaamheid - Rijnboutt Amsterdam

“Eerst kom je in een nomansland, dan aangename verlichting, groen, een terras duikt op, en dan sta je in een prachtige oude fabriekshal! Wat een ruimte, wat een plek en… een enorme dansvloer. Leer je collega’s kennen krijgt nu een geheel andere betekenis. Rijnboutt collega’s durven wel, hup de dansvloer op! Dansen, eten, drinken en genieten van de sfeer. Een heel ander stukje Milaan dan we de rest van de excursie hebben gezien!”

Het excursie moment van Petrouschka Thumann, senior ontwerper landschap - Rijnboutt Amsterdam
  • Bosco Verticale: een onontkoombaar, fascinerend iconisch gebouw. Het spectaculaire gevelbeeld maakt nieuwsgierig naar de beleving vanuit het interieur.
  • Ook in veel straten van Milaan zijn bomen prominent aanwezig. Bij het Bosco Verticale blijft het groen buiten bereik, maar in de straten is het tastbaar aanwezig. Dat maakt bewegen door de stad een verrassend aangename ervaring.
  • De prachtige tuin van La Serenissima is, anders dan de private verscholen binnenhoven waar je af en toe een glimp van opvangt, zichtbaar vanaf de straat en openbaar toegankelijk. Een fraai voorbeeld van hoe architectuur en landschap elkaar kunnen versterken.
Het excursie moment van Franciska Szemcsuk, technisch ontwerper architectuur - Rijnboutt Amsterdam

“Architecten, landschapsarchitecten en stedenbouwers zoeken regels en ritmes, deze keer in de vorm van dansen. De laatste avond hebben we genoten van een van de mooiste momenten van de excursie. Iedereen deed mee, waarbij alle zorgen werden losgelaten en de hele nacht door werd gedanst. ”

Het excursie moment van Pank van ‘t Hoog, assistent ontwerper architectuur - Rijnboutt Amsterdam

“Zaterdag hebben we een wandel tour gemaakt door Milaan, en ik stond te wachten om een drukke straat over te steken. Opeens begon een oudere vrouw in het Italiaans tegen mij te praten. Ik kon haar helemaal niet verstaan maar kon zien dat ze hulp nodig had. Ik gebaarde naar haar of ik haar kon helpen oversteken en voor dat ik het wist pakte ze mijn hand vast en zijn we samen de straat overgestoken.”

Lees meer over deze en eerdere excursies van het bureau

Werken bij Rijnboutt

Rijnboutt is een multidisciplinair ontwerpbureau op het gebied van architectuur, stedenbouw en landschap. Rijnboutt staat voor complexe eenvoud. We maken uitdagende stedelijke vraagstukken van de toekomst doelgericht eenvoudig en overzichtelijk.

Als je onze collega’s vraagt hoe het is om bij Rijnboutt te werken, dan worden de collega’s, de prettige sfeer, de excursies, de professionele manier van werken, de kwaliteit, de diversiteit in disciplines, en de mooie en interessante projecten op bijzondere locaties, steevast genoemd.

Lees meer…