Eindpresentatie en debat ARCAM ontwerpstudio #5 over IJburg II

presentatie plannen Strandeiland door o.a. Jeroen Boon - technisch ontwerper landschap bij Rijnboutt

Architectuurcentrum Amsterdam organiseert de reeks ontwerpstudio´s ‘Versnellen – Vertragen’ met als doel kritisch onderzoek te doen naar de versnelde ontwikkeling van de stad. Editie nummer 5 gaat over IJburg II, net als het recent afgeronde academie project van Jeroen Boon (assistent ontwerper landschap bij Rijnboutt). Woensdag 22 november jl. was de eindpresentatie met debat, waar Jeroen ook aan het woord kwam. Samen met twee mede studenten presenteerden zij hun plannen voor Strandeiland.

IJburg II

Aan het einde van de crisis zijn de plannen voor vervolgontwikkeling van IJburg uit de kast gehaald: er staan nog drie nieuwe eilanden gepland. Ontwerpstudio IJburg II richt zich op het Strandeiland, waarvoor in 2018 wordt gestart met landmaken. Voor de planvorming is inmiddels een participatieproces opgestart en in de loop van 2018 wordt het stedenbouwkundig plan vastgesteld.

Vraagstelling

Ditmaal wil de gemeente Amsterdam de toekomstige energie-infrastructuur tijdig op de agenda zetten. De hoofdvraag die we ons tijdens de Ontwerpstudio IJburg stellen is: Wat zijn de ruimtelijke gevolgen van een nieuwe water- en energie-infrastructuur en welke bouwstenen kunnen geformuleerd worden voor het stedenbouwkundig plan van Strandeiland?

Eindpresentatie

De resultaten van de Ontwerpstudio worden gepresenteerd tijdens de eindpresentatie met debat dat plaatsvindt bij Architectuurcentrum Amsterdam. Deze avonden zijn niet alleen interessant voor betrokkenen, zoals bewoners en stakeholders, maar ook voor allen die geïnteresseerd zijn in de toekomst van de stad en een kijkje willen krijgen in de keuken van de ontwerper/architect.

Het eindresultaat van ontwerpstudio #6 ‘Emplacement Zaanstad’ wordt gepresenteerd door studioleider Bart van der Vossen op maandagavond 4 december in Architectuurcentrum Amsterdam.

Werken bij Rijnboutt

Rijnboutt is een multidisciplinair ontwerpbureau op het gebied van architectuur, stedenbouw en landschap. Rijnboutt staat voor complexe eenvoud. We maken uitdagende stedelijke vraagstukken van de toekomst doelgericht eenvoudig en overzichtelijk.

Als je onze collega’s vraagt hoe het is om bij Rijnboutt te werken, dan worden de collega’s, de prettige sfeer, de excursies, de professionele manier van werken, de kwaliteit, de diversiteit in disciplines, en de mooie en interessante projecten op bijzondere locaties, steevast genoemd.

Lees meer…