Afscheid van het Westerdokhuis, volgens het Rijnboutt team

Rijnboutt verhuist

Onze huidige werkplek werd te klein en onze ambities reiken verder. Daarom verhuizen we medio augustus naar een bijzondere locatie midden in Havenstad. Het nieuwe ligt op de kop van de Moermanskkade en heeft uitzicht op het IJ, de haven en de stad. Op dit moment zijn we druk bezig met het opruimen en inpakken aan het Barentszplein met uitzicht op het IJ en op de gracht. We nemen afscheid van Het Westerdokhuis, de plek waar ons bureau de afgelopen jaren was gevestigd.

Vrijdag 3 augustus is voor ons de laatste dag in het Westerdokhuis aan het Barentszplein. Van 6 t/m 17 augustus is het bureau, wegens de zomersluiting, gesloten. Vanaf 20 augustus zijn wij weer bereikbaar en aan het werk vanaf het nieuwe kantoor.

Westerdokhuis

Onze huidige werkplek (Barentszplein 7 te Amsterdam) is dichtbij station Amsterdam Centraal en met een uitzicht op het IJ en op de gracht. Het Westerdokhuis is gebouwd als silogebouw voor de meeloverslag. Vanuit dit gebouw werden de bakkerijen van Amsterdam bevoorraad. In het Westerdokhuis zijn meerdere architectenbureaus en creatieve bedrijven gevestigd.

We hebben een aantal medewerkers gevraagd waar zij persoonlijk afscheid van nemen met het verlaten van deze plek:

Patrick Kolanczyk, Technisch ontwerper landschap

“De bestaande steiger gaf ons ook bij regen buiten onderdak. Een vreemdeling die herinnerd aan het verleden van het Westerdokhuis als meelfabriek. Het was fijn om op deze plek te werken en ik kijk ook uit naar de ruwe havens van Amsterdam. Ruw, net zoals deze plek - van de oude meelfabriek - ooit is geweest.”

Petrouschka Thumann, Senior ontwerper landschap

“Ik neem afscheid van een oud, karakteristiek pand dat zo zijn charmante gebreken heeft. Ik neem afscheid van dit dagelijkse ritueel: met een tekeningkoker het raam openen voor voldoende ventilatie en zuurstof.”

Patrick Roegiers, Technisch ontwerper architectuur

“De serre en het terras waren in de weekenden een verademing voor het bouwen van kartonnen onderdelen voor de bedsteeg. Dit slaapkamertje gemaakt van afvalkarton heb ik gebouwd voor een dakloze in Amsterdam. Het zal op hoogte geinstalleerd worden tussen een smal steegje in de Jordaan.”

Bart van der Vossen, architect en directeur

In oktober 1996 ben ik op deze plek in de stad komen werken. Al de jaren heb ik hier met waanzinnig veel plezier naar toe gefietst. De omgeving veranderde in die jaren van een desolaat haventerrein naar een bruisend woongebied. Ik ben heel nieuwsgierig of we dit op onze nieuwe plek in Havenstad ook gaan meemaken!

Desirée Eggink, Stedenbouwkundige

De tijd laat sporen na. Scheuren, slijtplekken op de vloer. Getuigen van vele jaren geschiedenis. Straks zitten we in een hagelnieuw gebouw. Van de eerste kras en vlek zullen we nog schrikken! Na alweer meer dan 13 jaar hier gewerkt te hebben zijn er veel herinneringen. Daar neem je geen afscheid van maar die neem je gewoon mee. De leuke activiteiten op (letterlijk) en rondom het gebouw. Sail van 2005 (in de dakgoot), lunchen op het balkon van de 5e, barbecueën op het terras en vanaf de kade bij het parkeerterrein zo een bootje instappen.

Meer lezen over de verhuizing?

Rijnboutt verhuist: vanaf 20 augustus in het nieuwe kantoor aan de Moermanskkade

Opnieuw naar de rand van de stad: interview met Renée Liefting over het afscheid van het Westerdokhuis aan het Barentszplein

Het nieuwe kantoor van Rijnboutt

Werken bij Rijnboutt

Rijnboutt is een multidisciplinair ontwerpbureau op het gebied van architectuur, stedenbouw en landschap. Rijnboutt staat voor complexe eenvoud. We maken uitdagende stedelijke vraagstukken van de toekomst doelgericht eenvoudig en overzichtelijk.

Als je onze collega’s vraagt hoe het is om bij Rijnboutt te werken, dan worden de collega’s, de prettige sfeer, de excursies, de professionele manier van werken, de kwaliteit, de diversiteit in disciplines, en de mooie en interessante projecten op bijzondere locaties, steevast genoemd.

Lees meer…