Feestelijke prijsuitreiking voor P23

Een van de beste parkeergarages van Europa is gerealiseerd in Amsterdam. Dat blijkt althans uit de al eerder gemelde bekroning door de Duitse stichting Lebendige Stadt. Zij heeft de parkeergarage P23 in het stadsdeel Zuidoost dinsdagavond unaniem bekroond met haar jaarlijkse stichtingprijs.

De prijs werd overhandigd aan de vertegenwoordigers van Rijnboutt Van der Vossen Rijnboutt door Harry Peter Carstensen, premier van de deelstaat Schleswig Holstein, Hermann Henkel van het architectenbureau HPP te Düsseldorf en gelijkertijd de voorzitter van de jury alsmede Alexander Otto, voorzitter van het curatorium van de stichting.

Prijsuitreiking aan de winnaars, van links: Hermann Henkel, Peter Harry Carstensen, Ingrid Ostermann, Bart van der Vossen en Alexander Otto

“Lebendige Stadt” bekroont elk jaar bouwwerken die een belangrijke bijdrage leveren aan de stad waarin ze staan en ze daardoor leefbaarder maken.

Het complex P23, ontworpen door Bart van der Vossen en uitgevoerd onder projectleiding van Berend van de Lans, scoorde van alle zeventig ingezonden parkeergarages het beste op aspecten als comfort, veiligheid, esthetische schoonheid en milieuvriendelijkheid.

Uittreksel uit het juryverslag:

“Die besondere Idee der Parkgarage: Sie ist unter einer bestehenden Hochstraße plaziert. Dadurch konnte eine problematische Freifläche für Parkplätze umgenutzt und gleichzeitig die Sicherheit im Stadtteil erhöht werden. … Neben dem Konzept überzeugte auch die außergewöhnliche Gestaltung …”

Groepsfoto van de prijsuitreiking

Het uitgebreide verslag van Lebendige Stadt vindt u hier: Stiftungspreis 2007

Lees over de prijs o.a. ook op

architectenweb

Architectuur.NL

Zie ook het bericht van 05-12-2007 in Het Parool