Officiele opening Stadshart Geleen

Donderdag 20 november 2008 is het nieuwe stadshart van Geleen feestelijk geopend. Vanaf het najaar van 2001 werkt Rijnboutt Van der Vossen Rijnboutt samen met 3W Vastgoed en de gemeente Sittard-Geleen met veel plezier aan de vernieuwing van het centrum van Geleen. De opening was dan ook reden voor een feestje.

Het nieuwe marktplein

Aan het eind van de middag werden de gasten ontvangen in de nieuwe Markthal waarna er toespraken volgden van burgemeester Sjraar Cox en Jaco Meuwissen van 3W Vastgoed. Met een spectaculaire licht- en theatershow op het nieuwe marktplein werd het stadshart officieel geopend.

Toespraak van burgemeester Sjraar Cox

In de stedenbouwkundige Visie Stadshart Geleen zijn veertien locaties opgenomen. De projecten in de Salmstraat, de Eindstraat, rond de Paterskerk, de zogeheten Don Bosco-locatie en Kwikfit locatie, en het stationsgebied Lutterade zijn in ontwikkeling, in uitvoering of gereed. In de onderstaande plankaart zijn deze deelgebieden in het rood aangegeven.

Locaties uit de stedenbouwkundige Visie Stadshart Geleen

Met de opening van het nieuwe stadshart heeft Geleen een aantrekkelijk kernwinkelgebied gekregen met ruim 1200 m² nieuwe winkelruimte, 139 nieuwbouw appartementen en een ondergrondse parkeergarage met 418 parkeerplaatsen.

De nieuwe parkeergarage