Fortis Vastgoed ontwikkelt postkantoor De Neude in Utrecht

Fortis Vastgoed Vermogensbeheer en KPN tekenen volgende week de koopovereenkomst van het postkantoor aan De Neude in Utrecht. Het rijksmonument van KPN krijgt daarmee een nieuwe functie. Met respect voor de architectuur van het rijksmonument zal Fortis Vastgoed Ontwikkeling het pand herontwikkelen tot een gebouw met binnenstedelijke functies als retail, horeca en een hotel. KPN blijft het gebouw tot 2015 nog gebruiken. Daarna zal de herontwikkeling starten.

Interieur postkantoor De Neude

Het pand De Neude maakt deel uit van het vastgoed dat KPN in 2008 in de verkoop heeft gezet. Fortis Vastgoed Vermogensbeheer en Fortis Vastgoed Ontwikkeling grepen deze unieke kans en bedachten samen een herontwikkelingsplan voor het historische pand. Fortis Vastgoed Ontwikkeling heeft hiervoor voormalig rijksbouwmeester Kees Rijnboutt in de arm genomen vanwege zijn kennis en ervaring op het gebied van herontwikkeling van rijksmonumenten. Met succes, want vandaag werd de koop van het postkantoor officieel bekrachtigd met de ondertekening van de overeenkomst door de betrokken partijen.

Bram Loggers, Directeur Commercieel Vastgoed Fortis Vastgoed Ontwikkeling: “Voor Fortis Vastgoed Ontwikkeling is de herontwikkeling een unieke kans om op een prominente plek een bijzonder concept in een monumentaal gebouw te ontwikkelen. Daarbij vinden wij het belangrijk dat historische elementen zoveel mogelijk intact blijven.” Dick Gort, CEO Fortis Vastgoed Vermogensbeheer vult aan: “Als belegger zijn we er trots op dat dit prachtige rijksmonument wordt toegevoegd aan onze portefeuille. Wij selecteren op hoogwaardige kwaliteit, alsmede een goede spreiding over de economische sterke steden in Nederland.”

Tussen De Neude, Oudegracht, Potterstraat en de Drakenburgstraat ligt het postkantoor op een prominente plaats in de Utrechtse binnenstad. Het planconcept voorziet het souterrain, de begane grond en een deel van de 1e etage in retail. Naast de winkels voorziet het plan ook in een 4-sterren hotel met circa 100 kamers. Fortis Vastgoed Ontwikkeling is hiervoor een samenwerking aangegaan met de Eden Hotel Groep. Het hotel zorgt ook in de avonduren voor dynamiek en een levendige uitstraling in en om het pand. Cruciaal in het commerciële planconcept is dat het gebouw als schakel moet gaan functioneren tussen de oostzijde (Neude e.o.) en de westzijde (Oudegracht e.o.).

(Bron: persbericht Fortis Vastgoed, 17-11-2008)