Viering bouw Zalmweide: alvast kennismaken met de buren

Op 21 april 2009 viert Vestia Rotterdam Hoogvliet de bouw van het appartementencomplex Zalmweide. De toekomstige bewoners kunnen bij deze gelegenheid met elkaar kennismaken. De feestelijke bijeenkomst vindt plaats in de Antwoordkerk in Hoogvliet, van 16.00 uur tot 18.00 uur. Portefeuillehouder Ruimtelijke Ontwikkeling van de deelgemeente Hoogvliet, Jacqueline Cornelissen zal hierbij aanwezig zijn.

De bouwplaats Zalmweide

Hoogvliet bevindt zich midden in een grote herstructurering. Deze groenste deelgemeente van Rotterdam is compleet aan het veranderen. Er worden veel eengezinswoningen gerealiseerd in bijzondere projecten, maar ook hoogbouw. Vestia Rotterdam Hoogvliet realiseert het complex Zalmweide met 65 appartementen.

Avondsfeer: appartementencomplex Zalmweide

Zalmweide is een bijzonder nieuwbouwproject in dit voormalige vissersdorp. Het complex bevat 65 appartementen: 50 huurappartementen, 5 koopappartementen en 10 koopmaisonnettes. Het gebouw, ook Zalmplaat geheten, is ontworpen door Bart van der Vossen i.s.m. Daniëlle Huls. Het heeft zes lagen en ligt aan een openbaar park. De woningen, variëren van type, waaronder woon – werkwoningen, appartementen en parkwoningen. Het gebouw beschikt over een fietsenstalling en een parkeergarage met 75 plaatsen. Door de variabele indeling van de woningen grenst de woonkamer altijd aan een privé buitenruimte. De bovengelegen woningen zijn galerijwoningen. De galerijen bevinden zich aan beide zijden van het gebouw op een steeds wisselende positie. Door deze variatie kent het gebouw geen achterkant, elke woonlaag is anders en heeft een eigen identiteit.

Zalmweide aan het park gelegen