WoZoCo op TV

Het nieuwe Woonzorgcomplex in Enkhuizen, ontworpen door Rijnboutt Van der Vossen Rijnboutt, komt binnen de serie “Nederland bouwt” op RTL7 aan bod. De aflevering wordt uitgezonden op zondag 17 mei 2009 om 10:40 uur. De uitzending wordt in de week daarop enige malen herhaald en is later ook te zien op Nederland bouwt.

Het magazine brengt de Nederlandse bouwwereld in alle facetten voor een breed publiek in beeld, o.a. met een reeks items “architect in beeld”. Het programma, inmiddels met zijn 6e serie op TV, is een begrip in de Nederlandse bouwwereld geworden.

Blik vanuit het westen

Harry Draaisma, directeur van de Stichting Woondiensten Enkhuizen en één van de opdrachtgevers, zal over de voorgeschiedenis en de uitgangspunten van het project spreken. Bart van der Vossen licht het ontwerp en het proces toe.

Het Woonzorgcomplex aan de Meeuwenlaan is het nieuwe hart van de jaren ’70 wijk Oude Gouw. Het project bestaat uit drie afzonderlijke bouwdelen. Het complex is op een ontspannen en kleinschalige manier ingepast in de bestaande ruime en groene buurt uit de jaren ‘70. Daarmee wordt bereikt dat de gebruikers en de bezoekers zich welkom voelen. De terughoudende architectuur is zorgvuldig gedetailleerd. De drie gebouwen zijn nadrukkelijk familie van elkaar en zorgen voor rust in de openbare ruimte. In materiaal en kleur sluiten de gebouwen aan op de bebouwing uit de omgeving.

Deze en alle eerdere afleveringen van Nederland bouwt kunt u terugzien op Nederland Bouwt.