‘s Gravendreef Daktuinen

Boven het winkelcentrum van de vinex-wijk Leidschenveen wordt een appartementen-complex gesitueerd. Dit complex kent drie daktuinen waarop zich privé-terrassen bevinden. Uitgangspunt voor de materialisering van de daktuinen is het maken van een eenheid tussen gevels, bestrating, plantenbakken en het meubilair. De donkergekleurde bebouwing krijgt een basis van lichtgrijze natuursteen tegels. De priveterrassen worden subtiel aangeduid door een afwijkende bewerking van de tegels, en door plantenbakken.

In de plantenbakken komen windbestendige heesters en vaste planten, welke zorgen voor variatie in beeld gedurende de seizoenen. De heesters zorgen tevens voor beschutting. Er wordt onderscheid aangebracht tussen de drie verschillendedaken: in twee daktuinen worden de plantenbakken beplant met grassen in verschillende hoogtes, groentinten en texturen. De plantenbakken op het derde dak worden beplant met bloeiende, deels groenblijvende, vaste planten.