Een daklandschap dat zweeft boven Rotterdam vormt een bijzondere gebouwbekroning

Het masterplan van de Veranda direct gelegen aan de Nieuwe Maas, van Rudy Uytenhaak en Sjoerd Soeters, omvat een reeks van negen woongebouwen en diverse commerciële functies op het voormalige Piet Smitterrein.

Locatie
Penthouses

De samenhang van dit nieuw te bouwen stadsdeel wordt opgeroepen door de rivier, de zichtlijn over de rivier heen op het silhouet van het stadscentrum, de vanBrienenoordbrug, het stadion Feyenoord en de boulevard. Blok F, oftewel het Ruysdaelgebouw, bestaat uit 170 wo-ningen en een stallingsruimte voor auto’s onder een verhoogde daktuin met 6 stadsvilla’s.

Tussenhof

In het L-vormige gebouw zijn werkwoningen, maisonettes en appartementen opgenomen, boven op de hoogbouw zijn de acht penthouses gesitueerd. Het gebouw is aan de straatzijde uitgevoerd in gevels van rood genuanceerde handvorm metselstenen en de daktuin-zijde wordt gekenmerkt door houten puien met veel glas en metalen hekwerken omlijst door grijze beton. De woningen aan deze zijde kijken uit op de gezamenlijke daktuin en de Maas.

Gevel naar buiten

De penthouses vormen met hun houtachtige verschijning en vele schuine daken de luchtige bekroning van dit project. In de reeks van woongebouwen, is naast dit blok F ook blok D een ontwerp van ons kantoor.

Plattegrond tweede verdieping
Urban villa