Context is bepalend geweest voor de uitstraling van het ontwerp

Het huis van de familie Kelder is gebouwd op de plek waar ooit de fortwachterswoning van het fort aan de Drecht stond.

Het fort maakt deel uit van de Stelling van Amsterdam. Daarom is deze omgeving beschermd dorpsgezicht.

Zijgevel met houten bekleding
Glazen bouwstenen in het interieur
Samenkomst van hout, glas en staal
Zicht in de vide

In deze context kreeg het huis een negentiende eeuws houten exterieur. Samen met de oorspronkelijke genieloods en het fort vormt het weer een ensemble dat de sfeer van de late negentiende eeuw ademt.

In samenspraak met de opdrachtgever werd een interieur ontworpen dat bestaat uit staal (het skelet), beton (de vloeren) en glazen bouwstenen (de wanden). Het interieur werd afgewerkt met wit stucwerk en hardsteen.

Plattegrond begane grond
De groene omgeving
Doorsnede