Campus Zoetermeer

Het masterplan voor de Campus Zoetermeer voorziet in de situering van 13 kantoorgebouwen in een zowel groene als stedelijke omgeving. De ligging aan rijksweg A12 en langs de spoorweg, maakt de locatie uitstekend bereikbaar. Tegelijkertijd heeft deze infrastructuur een grote invloed op de sfeer van het gebied: geluid, wegen en viaducten beheersen het van beweging doortrokken beeld.

De Campus speelt in op dit dynamische karakter door er een extra kwaliteit in groene sfeer aan toe te voegen. Hoewel het groen in oppervlakte beperkt is, wordt met zorgvuldig gekozen ontwerp- en inrichtingsmiddelen een hoogwaardig stedelijk landschap gecreƫerd dat de Campus onderscheidt van andere kantorenparken en dat de afzonderlijke kantoren doet onderscheiden van elkaar. Elk gebouw heeft zijn eigen herkenbare plek binnen de Campus. Centraal tussen de gebouwen ligt een schegvormige open ruimte. Deze centrale ruimte waar alle gebouwen zich op oriƫnteren, bestaat uit twee niveaus. Muren vormen de koppeling tussen alle delen van dat park. Door de scheg heen lopen enkele kleurrijk beplante heuvels, die vanaf het centrale stationsplein achter elkaar zichtbaar zijn. Terrassen, trappen en pleinen vormen de schakels in een reeks markante interne plekken en de relaties naar de omgeving.