Veelzijdig Hart van IJsselmonde

Het Hart van IJsselmonde wordt een ontmoetingsplek voor jong en oud. Keizerswaard is daarbij meer dan alleen een plek om te winkelen. Het Centrumplan is opgesteld om een ‘Hart van IJsselmonde’ te creëren, waar bewoners van de deelgemeente én de stad in hoge mate van gaan profiteren. De nieuwbouw geeft het nieuwe IJsselmondse centrum een levendige uitstraling. Aan de rand van het gebied zijn terrassen, restaurants en een Grand Café gevestigd.

Vogelvlucht van het Hart van IJsselmonde
Het plein loopt over in de hoofdentree van het winkelcentrum en wordt de nieuwe, definitieve plek voor de weekmarkt. Het winkelcentrum krijgt meer cachet doordat er niet alleen winkels gevestigd zijn. Kantoren en een uitbreiding van de parkeermogelijkheden maken het Hart een aantrekkelijke vestigingsplek voor ondernemers. Ook worden er zowel huur- als koopwoningen gebouwd, met ruime parkeermogelijkheden.

In het voorjaar van 2008 is gestart met de bouw van de 1e fase van het Masterplan Hart, onderdeel van Gebiedsvisie IJsselmonde 2010-2020. Het gaat hierbij om de bouw van een parkeergarage, het plein, woningen, kantoren (voor onder meer Woonbron, de deelgemeente en SoZaWe), de bibliotheek en de Cultuurwerkplaats. Met deze laatste twee krijgt de cultuursector een impuls. De oplevering van deze bouwdelen wordt verwacht in de eerste helft van 2011.