Bouw Eemplein in Amersfoort gestart

Op 15 december 2010 is door de burgemeester van Amersfoort, de heer Lucas Bolsius, het officiële startsein gegeven voor de bouw van het Eemplein.

De nieuwe Pathé bioscoop aan het Eemplein

Het Eemplein is gelegen aan de rand van de Amersfoortse binnenstad en wordt ontwikkeld door Multi Vastgoed in samenwerking met de gemeente Amersfoort. Het Eemplein wordt een levendig stadsplein met voorzieningen die passen bij een groeiende stad. Er komen onder meer een bioscoop, winkels, horeca, appartementen, een grote parkeergarage (750 parkeerplaatsen) en het Eemhuis waarin het poppodium ‘de Kelder’, de bibliotheek, Scholen in de Kunst en Archief Eemland gevestigd zullen worden.

Het Eemplein, gezien vanaf de Amsterdamse weg, richting de Eem

Rijnboutt heeft het gebouw aan de kop van het Eemplein - hoek Amsterdamse Weg en Eemlaan - ontworpen. Dit gebouw heeft een Pathé-bioscoop met acht zalen op de verdieping en een begane grond met winkels. Aan de Eemlaanzijde is de entree van de parkeergarage in het gebouw opgenomen. Samen met het tegenoverliggende gebouw - een ontwerp van Mecanoo - vormt het gebouw de ‘toegangspoort’ tot het Eemplein.