Lindershuis opgeleverd!

Afgelopen jaar is in opdracht van Kroonenberg Groep gewerkt aan de revitalisatie van het “Lindershuis” aan het Achterom in Dordrecht. Aannemer was Bouwbedrijf Ciolina uit Rotterdam.

Detail van de vernieuwde plint

Het voormalige warenhuis “Linders” naar ontwerp van Jos Duijnstee dateert uit de jaren 20 van de vorige eeuw en is in de jaren 50 ingrijpend verbouwd. Hierbij was de originele plint van het gebouw ingrijpend aangetast.

Het Lindershuis in 1926 (links) en in 2008 ( rechts)
Het Lindershuis op de kop van het Achterom en de Raamstraat

Met het ontwerp dat nu is gerealiseerd is in het oorspronkelijke ontwerp aanleiding gevonden om de plint van het gebouw te herstellen. Een rijk gedetailleerde plint van natuursteen met grote stalen puien geven het gebouw weer statuur en allure.

De originele turfstenen gevels

Daarnaast zijn de tuftstenen gevels met stalen ramen van de bovenbouw compleet hersteld en is het interieur geschikt gemaakt voor de vestiging van modewarenhuis The Sting.