Jaarbericht 2013

We zijn 2013 vorig jaar vol optimisme gestart. Dat optimisme bleek terecht. Het afgelopen jaar kenmerkte zich door grote dynamiek in het werk en de projecten. Eén van de hoogtepunten was de goedkeuring van de Commissie voor Welstand en Monumenten voor de transformatie van de Fortispanden aan het Rokin te Amsterdam. Na een intensief overlegtraject met belanghebbenden, waaronder de gemeentelijke betrokkenen van het gebied 1012, het dagelijks bestuur, de Bond Heemschut en de Vrienden van de Amsterdamse binnenstad kon onze opdrachtgever met gepaste trots het ontwerp voor de twee warenhuizen aan het Rokin presenteren.

Het werken aan herbestemming en transformatie van bestaand vastgoed in de retail- en kantorensector is voor ons steeds intensiever geworden. Er kwam groen licht voor de uitvoering van de AaBe-fabrieken in Tilburg en het Aalmarktgebied in Leiden. De uitvoering van La Vie in Utrecht, het Gelderlandplein in Amsterdam en het nieuwe centrum van Waddinxveen zijn gestart, voor de herbestemming van kantoren naar wonen van de Thorbecketoren in Den Haag zijn de vergunningen afgeleverd. We werken aan de transformatie van De Barones in Breda en de Hilvertshof in Hilversum.

De kennis en ervaring op het gebied van erfgoed, restauratie en transformatie van monumenten groeit. Het is uitdagend om te werken aan rijksmonumenten, zoals het postkantoor aan de Neude in Utrecht en het voormalig bankgebouw aan het Concertgebouwplein 20 in Amsterdam.

De projecten De Ontmoeting in Amstelveen en Theresia in Ouderkerk aan de Amstel betreffen de boeiende combinatie van intensieve zorg en zelfstandig wonen. Geïnspireerde opdrachtgevers dagen ons uit om bij deze nieuwbouwprojecten ons beste beentje voor te zetten.

Ook op het gebied van stedenbouw en landschap zijn wij actief. Enerzijds voor een soepele procesgang of visievorming (bijvoorbeeld in de binnenstad van Tilburg, of het sporthotel aan het IJsbaanpad in Amsterdam) in binnenstedelijke projecten, anderzijds bij het maken van stedenbouwkundige plannen of regiedocumenten voor herontwikkelingslocaties. Er werden projecten in openbare ruimte en landschap opgeleverd in Gouda, Zoeterwoude en Den Haag, en de uitvoering van de herinrichting van Korte Akkeren in Gouda is gestart.

Lille 2013

In omvang zijn we stabiel. Er werken binnen Rijnboutt 40 professionals!

Wij wensen onze opdrachtgevers, adviseurs en alle betrokkenen bij de totstandkoming van onze projecten een prachtig 2014 toe!

Werken bij Rijnboutt

Rijnboutt is een multidisciplinair ontwerpbureau op het gebied van architectuur, stedenbouw en landschap. Rijnboutt staat voor complexe eenvoud. We maken uitdagende stedelijke vraagstukken van de toekomst doelgericht eenvoudig en overzichtelijk.

Als je onze collega’s vraagt hoe het is om bij Rijnboutt te werken, dan worden de collega’s, de prettige sfeer, de excursies, de professionele manier van werken, de kwaliteit, de diversiteit in disciplines, en de mooie en interessante projecten op bijzondere locaties, steevast genoemd.

Lees meer…