Inspirerende lezing Pim van den Berg tijdens feest 10 jaar Rijnboutt

Afgelopen vrijdag 16 januari vierde Rijnboutt haar 10 jarig bestaan in aanwezigheid van bijna honderd (ex-) medewerkers.

Rijnboutt en een kleine honderd (ex-) medewerkers
Pim van den Berg leert ons anders te kijken
Kees tijdens zijn praatje
In een ontspannen setting in Pakhuis de Zwijger lieten wij ons inspireren door lezingen van Pim van den Berg en Kees Rijnboutt. In het verlengde van zijn bijdrage aan het laatste Rijnboutt tijdschrift gaf Pim van den Berg een inspirerende lezing over zijn manier van kijken. Tijdens het diner schetste Kees Rijnboutt op een persoonlijke manier de ontwikkeling van Rijnboutt in het afgelopen decennium.

In zijn presentatie over Het optimisme van de binnenstad liet Pim van den Berg aan de hand van aanstekelijk beeldmateriaal zien hoe belangrijk compressie en verkleining zijn als het gaat over wonen, werken, winkelen en verblijven in binnenstedelijke omgevingen. Ook de functie van de stadsregisseur en zijn oproep voor een Marshallplan voor de herontwikkeling van binnenhoven en wonen boven winkels in de Nederlandse Binnenstad kregen beeldende aandacht.

Pim van den Berg Perspectives adviseert mensen, merken, formules, organisaties en steden op Europees niveau. Als visueel componist, DNA-verkenner en blikverruimer verkoopt hij zijn observaties aan organisaties die geïnteresseerd zijn in een doeltreffende waarneming. Voor een helder perspectief in een strategie moet er scherp (in)zicht zijn op wat er speelt in de buitenwereld. Pim’s gedachtegoed en specialisme is straat-o-logie: leer bewuster te kijken naar de wereld buiten je werkplek, voor een heldere blik op wat er speelt buiten de eigen grenzen. Elke strategie kan niet zonder die essentiële straat-o-logische basis.

Rijnboutt is zich bewust van de brede kijk die het werken aan de stedelijke opgave vergt. Die blik verenigt de duiding van de ruimtelijke context, het functioneren van de ruimte en gebouwen, de beleving van de mensen en de betrokkenheid van de bewoners van de stad. Met onze projecten uit de afgelopen 10 jaar, en in de projecten die nog zullen volgen, voegen we stukjes aan de stad toe, plekken en gebouwen die verrassen en verrijken.

Foto’s: Kees Hummel.

Werken bij Rijnboutt

Rijnboutt is een multidisciplinair ontwerpbureau op het gebied van architectuur, stedenbouw en landschap. Rijnboutt staat voor complexe eenvoud. We maken uitdagende stedelijke vraagstukken van de toekomst doelgericht eenvoudig en overzichtelijk.

Als je onze collega’s vraagt hoe het is om bij Rijnboutt te werken, dan worden de collega’s, de prettige sfeer, de excursies, de professionele manier van werken, de kwaliteit, de diversiteit in disciplines, en de mooie en interessante projecten op bijzondere locaties, steevast genoemd.

Lees meer…