Bureau excursie Kopenhagen

Een inspirerende reis door de Deense hoofdstad

Om een gemeenschappelijk referentiekader op te bouwen en nieuwe, relevante tendenzen in de wereld van architectuur, stedenbouw en landschap te bekijken, organiseert Rijnboutt jaarlijks een meerdaagse bureau-excursie. Dit jaar is de keuze gevallen op Denemarken. Afgelopen weekend zijn we met het hele bureau op een inspirerende excursie geweest naar Kopenhagen.

8 House, BIG

De diversiteit aan projecten die zijn bezocht reflecteerde het brede profiel van Rijnboutt; van grootse stedenbouwkundige plannen zoals Ørestad en Sluseholmen tot aan de Naerum volkstuinen van C. Th. Sørensen en van het indrukwekkende 8 House van BIG tot aan het minstens zo indrukwekkende en de ultieme uiting van vakmanschap van de Grundtvigs Kirke van Peder Vilhelm Jensen-Klint.

Tietgen studentenhuisvesting, Lundgaard & Tranberg Architects - Grundtvigs Kirke, Peder Vilhelm Jensen-Klint

Andere hoogtepunten waren o.a. de patiowoningen van Jørn Utzon in Fredensborg, de City Dune van Stig L. Andersson en het schitterende Louisiana Museum of Modern Art.

Patiowoningen Fredensborg, Jørn Utzon

Werken bij Rijnboutt

Rijnboutt is een multidisciplinair ontwerpbureau op het gebied van architectuur, stedenbouw en landschap. Rijnboutt staat voor complexe eenvoud. We maken uitdagende stedelijke vraagstukken van de toekomst doelgericht eenvoudig en overzichtelijk.

Als je onze collega’s vraagt hoe het is om bij Rijnboutt te werken, dan worden de collega’s, de prettige sfeer, de excursies, de professionele manier van werken, de kwaliteit, de diversiteit in disciplines, en de mooie en interessante projecten op bijzondere locaties, steevast genoemd.

Lees meer…