Boekpresentatie Kees Rijnboutt - architect: ‘What shall we do with all this useless beauty?’

donderdag 26 november 2015 in het -Rijksmonument- Citroën Noordgebouw te Amsterdam

In het -Rijksmonument- Citroën Noordgebouw waren gisteren ruim 160 gasten bijeen voor de boekpresentatie van architect Kees Rijnboutt.

Het boek gaat over gebouwen en hun omgeving, over wat gebouwen betekenen voor hen die er gebruik van maken, over de atmosfeer van het gebouw dat is gemaakt en wat daarvan nog resteert tot op de dag van vandaag.

De beschreven gebouwen zijn van de hand van architect Kees Rijnboutt. Uit zijn omvangrijke oeuvre, dat loopt van 1964 tot nu, is een selectie gemaakt van bijna dertig werken. Van elk van die werken zijn nieuwe foto’s gemaakt, die de gebouwen en hun omgeving tonen in hun huidige staat. Sommige gebouwen zijn in de loop der jaren ‘verbouwd’ of op diverse wijzen ‘aangepast’. Andere gebouwen lijken nauwelijks veranderd. What shall we do with all this useless beauty? getuigt van de noodzaak van een architectuur die verantwoordelijkheid wil dragen voor wat de samenleving van die architectuur vraagt, van het telkens herbevragen van doel en middelen, in elke periode en situatie opnieuw.

Het boek, dat 362 pagina’s telt, is verschenen bij uitgeverij THOTH.