WoZoCo/GOED

Enkhuizen

Het complex is opgebouwd uit drie losse bouwdelen. Het zuidblok bestaat uit een parkeerkelder met daarboven 28 seniorenwoningen. Het middenblok omvat een wijkcentrum met sociaal eetcafé, een kinderdagverblijf, een bibliotheek, een consultatiebureau, een sportzaal en een GOED (Gezondheidzorg Onder Een Dak). Op de begane grond van het noordblok komt een apotheek met daarboven 36 eenheden voor begeleid wonen.

1 van 9

Projectnummer
0346
Ontwerp
Bart van der Vossen
Ontwerp
Bart van der Vossen, Daniëlle Huls
Opdrachtgever
Stichting Woondiensten Enkhuizen en Scholtens Projecten B.V.
Constructeur
WFO Adviesburo BV, Wervershoof
Hoofdaannemer
Scholtens Bouw, Andijk
Opdracht
2003
Bouwjaar
2006-2008
Programma van eisen
28 levensloop bestendige woningen, stallingsgarage voor auto’s en fietsen, 32 appartementen voor begeleid wonen van verstandelijk gehandicapten, apotheek, kinderdagverblijf, gymzaal, buurthuis en een GOED (Gezondheidzorg Onder Een Dak) met huisartsenpraktijk, fysiotherapie en thuiszorg, zorgloket en consultatieburo
Fotografie
Kees Hummel
Medewerkers
Henk Bas ten Brinke, Glenn Cuvalay, Mirjam van Hasselt, Berend van der Lans, Harm van Rijn, Sivan de Rooij, Carla Wieman (Rijnboutt/de architectengroep)
Film
Film op RTL7 binnen documentaire programma “Nederland Bouwt” / rubriek “architect in beeld”(uitzending 17 mei 2009, 10.40 uur)