Winkels V&D en De Bijenkorf

Maastricht

De opdrachtgever Vendex KBB heeft om een grootscheepse aanpak gevraagd van het 25.000 m² meters omvattende V&D pand in de historische binnenstand van Maastricht. Doel van de verbouwing en renovatie was een efficiënter gebruik van het gebouw, waarbij de V&D zich heeft teruggetrokken in één deel, en in het vrijkomende deel een nieuwe filiaal van de Bijenkorf is gerealiseerd.

1 van 6

Projectnummer
0145
Ontwerp
Mattijs Rijnboutt and Kees Rijnboutt
Opdrachtgever
Koninklijke Vendex KBB, Amsterdam
Directie
Jondex BV, Den Haag
Interieurontwerp
Merkx + Girod, Amsterdam (winkel de Bijenkorf), Rijnboutt Van der Vossen Rijnboutt (personeelsruimten en kantoren de Bijenkorf), Jan de Bouvrie (winkel V&D)
Constructeur
Ingenieursbureau van der Werf en Lankhorst, Arnhem
Aannemer
Bouwbureau H. Pennings & Zn Bv, Rosmalen
Opdracht / Ontwerp
2001 / 2002
Bouwjaar
2002-2003
Bruto oppervlak
± 25.000 m²
Bouwsom
± € 9.000.000,- (excl. btw en honorarium)
Fotografie
Luuk Kramer
Medewerkers
Margret van den Broek, Robin Hurts, Manfred Laan, Chi Kong Lam, Berend van der Lans, Sivan de Rooij, Peter-Paul van Splunter, Antoinette Verhoeven, Paul Vlok (Rijnboutt/de architectengroep)