Parking Huis van de Stad

Gouda, Burgemeester Jamessingel

Vanzelfsprekend moet een parkeergarage comfortabel, veilig en overzichtelijk voor de bezoeker zijn. Naast de bezoeker is in deze opgave echter ook de passant buitengewoon belangrijk. De prominente locatie van de parkeergarage op het kruispunt van het spoor en de Spoorstraat maakt de garage een zeer zichtbaar gebouw. Bovendien is het – zeker vanuit de trein gezien – een entreegebouw van het nieuwe stedelijk ensemble dat met onder andere het Huis van de Stad een belangrijk onderdeel van Gouda zal worden. Ballast Nedam en Rijnboutt hebben met dit schetsontwerp de ambitie om een uitstekende parkeergarage te ontwerpen die ingaat op de gebruikerswensen van de bezoeker en in beeldkwaliteit een volwaardig onderdeel zal zijn van het nieuwe stedelijk ensemble. Tegelijkertijd is er de ambitie om met slimme materiaalkeuzes een parkeergarage te maken die onderhoudsvriendelijk is en op een verantwoorde manier omgaat met energie. Bovendien wordt er in het ontwerp veel aandacht besteed aan functionele ontwerpbeslissingen die leiden tot een reductie van de uitstoot van uitlaatgassen.

1 van 4

Projectnummer
1218
Ontwerp
Richard Koek
Opdrachtgever
Ballast Nedam
Adviseur
MetaDecor
Medewerkers
Matteo Kuijpers, Mark Spaan