Visie nieuw entreegebied Jaarbeurs

Utrecht

Er gaat veel gebeuren met en rond Jaarbeurs in Utrecht. Naast een ingrijpende organisatorische verandering zal in ruimtelijke zin de omgeving van Jaarbeurs een ware transformatie ondergaan. De huidige oostelijke entree komt in de komende tien jaar aan een plein te liggen met een Bioscoop, een Hotel en een door de gemeente Utrecht te ontwikkelen Leisureprogramma. De route van het Beatrixgebouw tot aan de entree wordt geheel autovrij heringericht en de parkeerplaatsen aan de westelijke zijde worden fors uitgebreid. Daartussen zal het gehele hallencomplex worden herontwikkeld naar de eisen van deze tijd met een nieuwe binnenpassage en aanliggende nieuwe moderne hallen. Rijnboutt heeft een visie te ontwikkeld op de voorliggende opgave. Samen met Octatube hebben wij een schetsontwerp gemaakt van een nieuwe beeldbepalende passage voor de Jaarbeurs. Drie andere toonaangevende Nederlandse bureaus hebben ook hun visie gepresenteerd aan de directie van de Jaarbeurs. De opdracht is gegund aan onze collega’s van Cepezed.

1 van 4

Projectnummer
1410
Ontwerp
Bart van der Vossen and Richard Koek
Opdrachtgever
jaarbeurs Utrecht
Opdracht
2014
Samenwerking
Octatube, Mick Eekhout en Sven Butteling
Medewerkers
Niek Koning , Jan van Grunsven en Matteo Kuijpers