Element Hotel, Gelderlandplein

Amsterdam, Buitenveldert

Herontwikkeling van kantoorgebouw tot een operationeel 4+ sterren hotel. Dit project is onderdeel van de vernieuwing en uitbreiding van winkelcentrum Gelderlandplein. In het voormalige kantoorgebouw De Veldert heeft het eerste Element Hotel van Nederland zich gevestigd. Het is het 22e Element Hotel wereldwijd en het tweede in Europa. Bari Gruppe GmbH & Co, Kroonenberg Groep en Starwood Hotels & Resorts Worldwide Inc. werken samen in de ontwikkeling van dit hotel.

Rijnboutt heeft het casco ontwerp gemaakt, het interieurontwerp is verzorgd door Ddock. Tevens heeft Rijnboutt in dit project een centrale coördinerende rol opgenomen. Dit behelsde o.a. afstemming tussen diverse adviseurs en interieurarchitect en het soepel laten verlopen van het vergunningstraject.

In het hotel zijn 160 ruime studio’s en suites die speciaal zijn ontworpen voor langdurig verblijf van gasten (elke kamer heeft een volledig uitgeruste kitchenette) en met een focus op duurzaamheid en design. Tevens beschikt het hotel over een fitness, een wasserette, een restaurant, een keuken, een dakterras van 370m2 en een bar voor de gasten. Kantoren en twee flexibele vergaderruimtes voor o.a. de backoffice van het hotel.

De transformatie heeft geleid tot het energiezuinige Element Hotel, dat over het internationale duurzaamheidscertificaat LEED 4-Certified beschikt.

1 van 12

Projectnummer
0804-h
Ontwerp
Frederik Vermeesch
Opdracht
2014
Start bouw
2015
Oplevering
2016
Opdrachtgever
Kroonenberg Groep
Samenwerking
Multi Vastgoed bv
Medewerkers
Paul Beijeman, André Meulenbelt, Frans Damstra, Jelmer Sjoerdsma, Ramses van der Dussen, Angelique Ooms
Programma
hotel met 160 kamers, ca. 11.000 m2 BVO