Verbouwing de Bijenkorf

Amsterdam

Daglicht, transparantie en openheid zijn de kernwoorden geweest bij de verbouwing van dit winkelpand. Zo heeft de volledig in zichzelf gekeerde winkelcocon uit de jaren ‘70 plaats gemaakt voor een nieuw licht interieur.

1 van 10

Projectnummer
0248
Ontwerp
Kees Rijnboutt
Opdrachtgever
de Bijenkorf bv, department stores
Directie
de architectengroep, Jan Oudeman
Interieurontwerp
Virgile & Stone, Londen
Constructeur
ATB Adviesbureau voor bouwtechniek, Arnhem
Aannemer
Aannemerscombinatie Theuns GF Deko, Amsterdam
Opdracht
2000 - 2003
Bouwjaar
2003-2004
Bruto oppervlak
winkel uitgebreid van 17000 m2 tot 20000 m²
Bouwsom
€17.000.000,- (incl. installaties en inrichting)
Fotografie
Kees Hummel
Medewerkers
Yifat de Beaufort, Margret van den Broek, Jaap Hoving, Robin Hurts, Manfred Laan, Chi Kong Lam, Mattijs Rijnboutt, Sivan de Rooy, Joost Verheus, Antoinette Verhoeven, Frederik Vermeesch (Rijnboutt/de architectengroep)