Rijnboutt & BIM

Waarom een cocktail het beste smaakt

Hoe ziet de leefbare stad er uit? Die vraag stellen we ons bij Rijnboutt iedere dag. Wat we vandaag bouwen, heeft direct gevolgen voor hoe we morgen wonen, werken en leven. De openbare ruimte is van ons allemaal. Dat maakt stedelijke vraagstukken complex. Een helder antwoord vereist daarom een integrale manier van kijken, denken en samenwerken.

Hoe een visie geen financiële zeepbel wordt

We geloven in de kracht van BIM. In het Building Information Model krijgt het gebouw virtueel vorm. BIM maakt het mogelijk voor alle betrokken partijen om vakspecifieke informatie te verzamelen en te delen in hetzelfde digitale model. Zo kunnen we elkaar aanvullen en bijsturen waar nodig. Financiële tegenslagen kunnen worden geminimaliseerd en fouten in het bouwproces op voorhand worden voorkomen.

Wat een warenhuis gemeen heeft met een postkantoor

De afgelopen tien jaar hebben we het samenwerken middels BIM volledig geïntegreerd in onze werkwijze. Daarin zijn we niet de enige, al zijn we wel onderscheidend. Wij kijken verder dan het ontwerp alleen en zijn naast architect ook regisseur en (virtueel) bouwmeester. We gebruiken onze BIM-expertise binnen al die verschillende rollen gedurende het hele traject, van ontwerp tot realisatie. Wil je weten voor bijvoorbeeld welke projecten? Bekijk ze hieronder.

1 van 15