Kop Cruquius

Amsterdam

Het voormalig industriegebied op de kop van het Cruquiuseiland in Amsterdam wordt getransformeerd tot een levendige woon- en werkomgeving. Van origine opgesplitst in vier afzonderlijke bedrijfsterreinen is de huidige planvorming gericht op één samenhangende visie voor het hele gebied. Rijnbout tekent voor het integrale ontwerp van stedenbouw, buitenruimte en architectuur. Drie binnen het Raamwerk Openbare Ruimte (Buro Lubbers) geplaatste bouwblokken met sculpturale hoogteaccenten aan de kop, krijgen een pendant in een getrapt en autovrij plein aan het water waarop speels een vierde blok (Bedaux de Brouwer) alsook de herplaatste villa ‘De Werkmeester’ zijn gearrangeerd.

1 van 2

Projectnummer
1618
Ontwerp
Bart van der Vossen
Opdrachtgever
Amvest
Opdracht
2016
Samenwerking
Bedaux de Brouwer (architect) en Iris advies (Gebiedscommunicatie en participatie)
Medewerkers
Desirée Eggink, Tibor Kis, Erwin Webbink, Jeroen Boon, Jakub Jekiel, Paulina Dominiak