Selectie: Oude postkantoor Purmerend, hoek Gedempte Where / Hoornselaan

Purmerend

Al jarenlang is het een steen des aanstoots: het vervallen postkantoor op de hoek van de Gedempte Where en de Hoornselaan. Het gebouw is al bijna 10 jaar gesloten en het ergert veel Purmerenders dat er op deze mooie plek, direct naast de binnenstad niets gebeurt. Maar daar komt verandering in. ‘Inspiratie Purmerend: een nieuwe toekomst voor het oude postkantoor’.

Purmerenders worden betrokken

Snippe Projecten wil hier een plan realiseren dat Purmerend mooier maakt en inspeelt op de woonwensen van veel Purmerenders en heeft vier Nederlandse toparchitecten - waaronder Rijnboutt - een schetsontwerp laten maken voor deze plek. Op 4 september presenteren de vier architecten hun ontwerp tijdens een Inspiratiebijeenkomst in de Nicolaaskerk op de Kaasmarkt. Alle Purmerenders mogen stemmen voor de architect die volgens hen het beste een plan kan maken en uitvoeren op de plek van het oude postkantoor.

Woningen in alle categorieën

Het nieuwe plan zorgt voor meer woningen. Woningen in alle categorieën, bereikbaar voor starters, mensen die nu nog in een sociale huurwoning wonen, maar ook voor mensen die vanuit een eengezinswoning willen verhuizen naar een appartement. Zo krijg je weer doorstroming op de woningmarkt in Purmerend.

1 van 7

Ontwerp
Bart van der Vossen, Richard Koek
Opdrachtgever
Snippe Projecten
Medewerkers
Tibor Kis, Femke Kamp, Franciska Szemcsuk, Michiel van der Drift, Raul Cioaba, Patrick Kolanczyk
Selectie gewonnen door
DOK Architecten