De Damiate

Haarlem, Boerhaavewijk

Aan de oostzijde van Haarlem, op 15 minuten van het centrum, ligt de Boerhaavewijk. De entree van deze wijk is een groene zone waar tot voor kort de bovenwijkse voorzieningen waren gesitueerd. Hier bevindt zich De Damiate locatie grenzend aan de Amerikavaart, een parkje en een nieuw aan te leggen gracht. Rijnboutt heeft hier ‘De Damiate’ ontworpen: een integraal duurzaam en hoogwaardig plan met bijzondere woonkwaliteit.

Rondom 2 groene hoven met collectieve binnentuinen zijn de woonblokken georganiseerd, met appartementen, eengezinswoningen (e.g.w.) en kavels voor collectief particulier opdrachtgeverschap (CPO) kavels. In totaal komen er ongeveer 130 woningen in een ontspannen setting.

De duurzaamheid van de openbare ruimte wordt goed zichtbaar in de verbindende tussenstraat: een ontspannen vormgegeven straat met dubbele bomenrijen en verdiepte speelplekken waar het regenwater wordt opgevangen; dit ontlast het riool en is buitengewoon leuk om in te spelen.

Lees meer over de nieuwe ‘Poort van Boerhaave’ op de website van De Damiate Haarlem.

1 van 7

Projectnummer
1745 / 1810
Ontwerp
Mattijs Rijnboutt
Opdrachtgever
BEMOG projectontwikkeling
Duurzaamheidsadviseur
DWA
Opdracht
2017
Medewerkers
Rozemarijn de Jong, Klaudia Lachcik, Arnon Jordan, Femke Kamp, Caroline Urberger, Jeroen Boon, Patrick Kolanczyk, Roy Damen