Mirjam Lamark

Mirjam Lamark

HR-professional (extern)

Mirjam Lamark (1977) is een allround HR-professional met ruime ervaring binnen overwegend de creatieve industrie. Opgeleid tot psychosociaal werker (HBO) is zij na haar studie in de wereld van de HR gerold waar ze zich het vak onder begeleiding en met aanvullende opleidingen en trainingen eigen heeft gemaakt.

Mirjam kijkt samen met organisaties wie zij als werkgever willen zijn en wat dit betekent voor het personeelsbeleid. Draagt de huidige aanpak en dito instrumentarium bij aan wie de organisatie wilt zijn? Hoe kunnen sterke kanten van de organisatie verder ontwikkeld worden? Welke aanpak werkt niet en stoppen we mee?

Samen met Rijnboutt verbetert Mirjam stapsgewijs het personeelsbeleid, zoals een performance management systeem op maat, het ondersteunen van de individuele en collectieve ontwikkeling van personeel, en bij het begeleiden van mensen tijdens ziekte. De aanpak sluit aan op wie de organisatie wilt zijn, gebruikmakend van aanwezige sterktes.

Opleiding

2005 – hedenDiverse opleidingen en trainingen op het gebied van organisatiekunde en management, adviesvaardigheden voor P&O'ers, het voeren van beoordelings- en functioneringsgesprekken, competentiegericht selecteren, BHV'er, RSI-consulent en business Engels (Open Universiteit, NCOI, Van den Broek & Partners, Waterman Training etc.).
2005 – 2006Praktijkdiploma loonadministratie (arbeidsrecht, loonheffingen, werknemersverzekeringen)
1995 – 2002Diploma Pedagogiek met als specialisatie Psychosociaal werk (HBO). Afstudeerproject “Preventief omgaan met burnout binnen de GGZ”.

Loopbaan

2011 – hedenHR-professional bij thermieq (klanten: onder meer Rijnboutt)
2002 – 2011Ontwikkeld van HR Officer tot HR & team manager bij Edenspiekermann
2000 – 2001Groepsbegeleider/mentor bij OCK het Spalier
1998 – 2000Diverse bijbanen tijdens studie (Postbank, TNS NIPO, horeca etc.)
1996 – 1998Administratief medewerker P&O bij OIBIBIO (tijdens studie)