Bart van der Vossen

extern adviseur

Bart van der Vossen_website_fotograaf Ineke Oostveen

Tot mei 2021 was Bart (1969) algemeen directeur van Rijnboutt. In maart maakte hij zijn vertrek bekend en op dit moment is hij waar nodig nog betrokken als extern adviseur.

Bart is in Eindhoven opgeleid als architect. Hij werkte aan complexe binnenstedelijke opgaven en transformaties van monumenten. In veel multidisciplinaire opdrachten binnen Rijnboutt was hij het afgelopen decennium ook betrokken als stedenbouwkundig ontwerper. Bart is als supervisor verantwoordelijk voor het transformatiegebied Overamstel in Amsterdam en was in opdracht van de stad Amsterdam van 2011 tot 2017 voorzitter van Commissie II voor Welstand en Monumenten. Voor de gemeente Nijmegen is hij sinds 2011 voorzitter van het Ruimtelijk Kwaliteitsteam Waalsprong.

Projecten die het werk van Bart kenmerken zijn de integrale ontwikkeling van de Kop van Cruquius in Amsterdam en de transformatie van het Backer+Ruebterrein in Breda, het woongebouw Marquise in Purmerend, het woonzorgcomplex Theresia in Ouderkerk aan de Amstel, de transformatie van de winkelcentra Hilvertshof in Hilversum en De Barones in Breda en het wooncomplex De Ontmoeting in Amstelveen.

Bart van der Vossen_website_fotograaf Ineke Oostveen