Bart van der Vossen zet nieuwe stap in loopbaan

25 januari 2021
Bart van der Vossen_Rijnboutt

Per 1 mei 2021 neemt Bart van der Vossen afscheid van Rijnboutt om ruimte te maken voor zijn persoonlijke ambities. De afgelopen 25 jaar heeft Bart zich volledig ingezet voor ons bureau. Als architect, stedenbouwkundig ontwerper, supervisor en als partner. De laatste jaren werkte hij als algemeen directeur intensief aan onze sterk groeiende organisatie. Er staat een krachtig en solide multidisciplinair ontwerpbureau en daar zijn we Bart heel dankbaar voor. We zijn dan ook blij dat Bart na mei 2021 als adviseur aan Rijnboutt verbonden blijft.

 

Multidisciplinaire aanpak

Vanuit de overtuiging dat een multidisciplinaire aanpak meerwaarde biedt voor elke ruimtelijke opgave, heeft Bart in de voorbije 25 jaar aan een boeiende reeks projecten gewerkt. Mooie voorbeelden hiervan zijn het Gemeentebelastingenkantoor in Amsterdam Zuid-Oost, winkelcentra Hilvertshof in Hilversum en De Barones in Breda, wooncampus De Ontmoeting in Amstelveen en Woonzorgcomplex Theresia in Ouderkerk aan de Amstel.

Centraal in Barts ontwerpopvatting staat de mens. De bewoner. En de gebruiker. En steevast komt de integrale benadering terug, waarbij de combinatie van architectuur, landschapsarchitectuur en stedenbouw één samenhangende visie vormt voor de opgave. Dit komt het meest tot uiting in recente werken zoals de Kop van Cruquius in Amsterdam en de transformatie van het Backer+Rueb terrein in Breda. Op strategisch niveau was Bart binnen Rijnboutt betrokken bij diverse transformaties en herbestemmingen van monumentale gebouwen.

Regisseren en besturen

Gaandeweg ontplooide Bart ook een ander talent: dat van het regisseren. Hiervan getuigen de verschillende supervisorschappen in Amsterdam en Nijmegen, zijn stedenbouwkundig werk in Amsterdam en Hoofddorp, en ook zijn rol als voorzitter van de Commissie voor Welstand en Monumenten in Amsterdam.

De afgelopen jaren was Bart algemeen directeur van Rijnboutt. Hij vervulde deze leiderschapsrol met verve en combineerde een scherpe blik met de kracht om mensen en disciplines te verbinden. Hij inspireert velen, binnen én buiten Rijnboutt. Dat maakt hem een fijne collega, een vertrouwenspersoon en een vriend.

Bart, we zullen je missen. We wensen je veel succes en kijken vol verwachting uit naar wat deze stap je gaat brengen!

Namens het hele team van Rijnboutt,

Frederik Vermeesch
Maarten Castelijns
Mattijs Rijnboutt
Renée Liefting
Richard Koek