senior technisch ontwerper
André studeerde mbo Bouwkunde en Bouwkunde aan de Hogeschool van Amsterdam. Na enige jaren werkzaam te zijn geweest bij o.a. Tangram en ZZ+P trad hij eind 1999 in dienst bij de Architectengroep in de groep van Kees Rijnboutt. André is een allround bouwkundige met ruim 20 jaar ervaring in nieuwbouw en herbestemming.
interim PR- en communicatiemanager
Zo’n 20 jaar geleden is Carin haar loopbaan gestart bij de Koninklijke BAM Groep. De bouw- en vastgoedwereld heeft ze daarna niet meer verlaten; bij een ingenieursbureau, strategisch communicatiebureau, gemeente Utrecht, belegger en diverse ontwikkelaars heeft ze ervaring opgedaan. In het begin in loondienst en de laatste 6 jaar als ZZP’er. Met Rijnboutt kan ze nu ook een architectenbureau aan haar lijstje toevoegen.
“Mijn hart ligt bij het strategisch overbrengen van een boodschap. Erg leuk om daarvoor dit keer in de wereld van de architect te duiken. Ik kijk er naar uit om de expertise en mooie projecten van Rijnboutt onder de aandacht te brengen.”
architect en BIM-expert
Dario groeide op in Milaan waar hij zijn bachelor in Architectuur behaalde aan de Politecnico di Milano. Hij studeerde in februari 2018 cum laude af aan de TU Eindhoven, waar hij tijdens zijn studie verschillende tentoonstellingen organiseerde als oprichter van The Curational Research Collective. Dario is bij de TU Eindhoven betrokken gebleven als tutor voor de bachelor design ateliers.
Als BIM-expert ontwerp zorgt Dario in verschillende projecten bij Rijnboutt voor een perfecte samenwerking tussen het ontwerpproces en de technische implementatie van het ontwerp. Ook is Dario sinds 2021 een van de eerste architecten in Nederland die geaccrediteerd is om de mogelijkheden voor het behalen van een WELL-certificering te onderzoeken. De eerste bouwstandaard die zich uitsluitend op de gezondheid en het welzijn van de mens richt.
senior ontwerpgericht onderzoeker en redacteur
Jan is architect met een achtergrond in de beeldende kunst. Hij nam deel aan diverse solo- en groepstentoonstellingen in binnen- en buitenland, had verschillende docentschappen en was lid van jury’s en adviesorganen. Voor zijn werk als beeldend kunstenaar ontving hij meermalen een beurs van het Fonds BKVB. In 2006 begon hij aan een studie architectuur aan de Academie van Bouwkunst in Amsterdam. Hij studeerde cum laude af met een transdisciplinaire ontwerpstrategie voor de transformatie van een naoorlogse galerijflat (Kleiburg, Bijlmermeer). Projecten onder eigen naam verschenen in het Jaarboek Architectuur in Nederland 2014-15 en het Jaarboek Architectuur in Nederland 2015-16.
Naast zijn werkzaamheden als architect geeft Jan les op de afdeling DOGtime IDUM aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam. Ook is hij actief als schrijver en criticus. Recente teksten van zijn hand verschenen ondermeer in Volume, ArchiNed en Forum. Jan is hoofdredacteur van Rijnboutt Magazine en schreef de tekst voor een oeuvre-publicatie over het werk van Kees Rijnboutt.
senior architect en erfgoedspecialist
Jurriën voltooide in 2011 zijn Master in Architecture and Built Environment aan de TU Delft. Hij is ruim 11 jaar werkzaam geweest bij Allard Architecture, waar hij als Senior Architect en Associate Architect veel ervaring heeft opgedaan in onder andere transformatie van historisch erfgoed.
De overstap naar Rijnboutt in 2019 was een logisch vervolg van zijn carrière. “Door de brede blik die Rijnboutt heeft, waarbij alle disciplines (architectuur, stedenbouw, landschap, duurzaamheid en erfgoed) in kantoor aanwezig zijn, word ik als ontwerper uitgenodigd om altijd breder bezig te zijn dan uitsluitend architectuur. Ik leer daarbij veel van de stedenbouwkundigen en landschapsontwerpers, dit maakt mij sterker bewust van de kracht van de onbebouwde ruimte die gebouwen omgeven.”
Voor Jurriën zijn er een paar plekken ter wereld waar op magische wijze diverse onderdelen van zijn leven samenkomen en elkaar versterken: “In San-Sebastian (Donostia) komen mijn passies samen: fascinatie voor de stedelijke omgeving waarin erfgoed en moderniteit samenkomen, het onbeschrijfelijke genot dat gastronomie teweeg kan brengen, en mijn grote liefde voor de kust en de surfsport.”
ontwerper architectuur
Kristina heeft haar bachelordiploma behaald aan de Faculteit Bouwkunde van de Technische Universiteit Eindhoven, gevolgd door een Master in Architectuur aan de TU Delft. Tijdens haar masteropleiding deed Kristina waardevolle ervaring op tijdens haar stage bij Monadnock in Rotterdam. Haar afstudeerproject richtte zich op adaptief hergebruik en contextuele architectuur binnen dichtbevolkte stedelijke omgevingen. Ze had als doel om aan te tonen hoe verwaarloosde ruimtes mogelijkheden bieden voor het creëren van hoogwaardige, duurzame architectuur en het revitaliseren van buurten.
De multidisciplinaire aanpak van Rijnboutt sluit perfect aan bij haar interesse in het aanpakken van complexe architectonische en stedenbouwkundige uitdagingen. Kristina heeft zich bij ons team aangesloten vanuit de overtuiging dat samenwerking tussen diverse disciplines leidt tot het ontstaan van beter doordachte ontwerpen, die op hun beurt bijdragen aan het verbeteren van de stad. Bij Rijnboutt wil Kristina haar kennis verbreden in het omgaan met veelzijdige architectuurprojecten in Nederland.
architect directeur
Maarten (1979) volgde zijn opleiding aan de TU Delft en aan de KTH Stockholm, waarna hij in 2004 twee mastertitels behaalde, in Architectuur en Bouwtechnologie. Deze breed georiënteerde scholing belichaamt de integrale en multidisciplinaire aanpak in zijn werk als architect. Daarbij staan vakmanschap, authenticiteit en innovatie centraal.
In elke ontwerpopgave zoekt hij inspiratie in het verhaal achter de plek, de omgeving en de gebruikers. De uitdaging zit in het toevoegen van een nieuw hoofdstuk aan dat verhaal. Een eigentijdse, duurzame bijdrage die opnieuw betekenis geeft aan de plek in de stad. Onderzoek en studies bieden Maarten verdieping in het vak, waar mogelijk met behulp van andere vakdisciplines. Duurzaamheid en technische innovaties waaronder BIM zijn hierbij belangrijke thema’s.
Samen een klus klaren, daar haalt Maarten het meeste plezier uit. Zo heeft hij een veelzijdig portfolio kunnen opbouwen. Kenmerkende recente projecten zijn woongebouw Up Mountain in Amstelveen, de transformaties van monumentale panden aan de Warmoesstraat, Beursstraat en Prins Hendrikkade in Amsterdam, een wooncomplex aan de Groen van Prinstererlaan in Amstelveen en de transformatie van het monomane bedrijventerrein Amstel III tot een nieuw levendig stadsdeel van Amsterdam.
ontwerper stedenbouw
Maria heeft twee masteropleidingen afgerond in stedenbouw, beleidsontwerp en stedelijke plattelandsontwikkeling aan de Politecnico di Milano in Italië en de Tongji University in China. Met zes jaar werkervaring bij uiteenlopende bureaus, waaronder FBW Architects, PosadMaxwan strategy x design en Delva Landscape architects, heeft ze veel kennis en expertise opgedaan in zowel architectuur als stedenbouw. Door haar diverse achtergrond kan ze op elk schaalniveau bijdragen aan stedenbouwkundige projecten.
Maria heeft voor Rijnboutt gekozen vanwege de multidisciplinaire aanpak en gedeelde passie voor het verbeteren van gemeenschappen. Ze is ervan overtuigd dat elke stad uniek is en zorgvuldig ontworpen dient te worden: ''Elke stad is bijzonder en moet ook als zodanig worden behandeld''. Ze kijkt ernaar uit een waardevolle en goed geïnformeerde bijdrage te leveren aan de actuele uitdagingen in de stedelijke omgeving.
architect
Michael studeerde Architectuur aan de TU Eindhoven. Zijn afstudeerproject was een architectuurhistorisch onderzoek naar architect Berlage en de Berlagiaanse traditie. Na zijn studie werkte hij ruim twee jaar bij architectenbureau Monadnock in Rotterdam. In augustus 2019 maakte Michael de overstap naar Rijnboutt, waar hij werkt aan diverse nieuwbouw- en herbestemmingsprojecten.
Downtown Chicago is Michael’s mooiste stuk stad. “Het kan gezien worden als bakermat van de moderne architectuur. De gebouwen die ik daar heb gezien, blijven mij inspireren en boeien.”
stagiair architectuur
In 2021 studeerde Piotr aan de Cracow University of Technology, waar hij de opleiding Architectuur volgde. Later verhuisde hij naar Italië om zijn studie voort te zetten aan het Politecnico di Torino. Tijdens zijn studie deed hij waardevolle praktijkervaring op door deel te nemen aan diverse architectuurwedstrijden. Bij de ‘Paradyz Designers Competition’ won hij de eerste prijs in de categorie ‘Student Project’ met zijn 3D-ontwerp voor het interieur van een universiteitsgebouw, geïnspireerd op de jungle in Brazilië. Daarnaast deed hij mee aan de wedstrijd van ‘Konkurs Architektury Ceglanej’, waar hij een bijzondere erkenning kreeg voor zijn ontwerp van een vrijstaande woning, waarin hij esthetiek en functionaliteit combineerde.
De esthetiek van onze projecten, zoals de Lego flagshipstore in Amsterdam en het transformatieproject Herestraat in Groningen, spreekt Piotr aan. Hij wil zich binnen Rijnboutt verder ontwikkelen op het gebied van grootschalige en stedelijke projecten. Hij is ervan overtuigd dat stedelijke ruimtes altijd verbeterd kunnen worden en wil zich richten op het toegankelijker en opener maken van deze ruimtes voor iedereen.
HR-assistent
Rinske is afgestudeerd in Human Resource Management aan de Hogeschool Rotterdam en werkte vervolgens in diverse HR-rollen. Op zoek naar een functie binnen de architectuurbranche, waar haar passie voor architectuur en design hand in hand kon gaan met haar HR-expertise, is Rinske bij Rijnboutt terechtgekomen. Sinds januari 2024 ondersteunt ze met haar HR-expertise onze HR-afdeling.
Naast haar werk studeert zij parttime Interieurvormgeving aan de KASK in Gent. Elke vrijdag reist ze heen en weer naar België voor haar opleiding, waarin ze onder andere leert over materialen, 3D-tekenen en constructietechnieken.
Voor Rinske draait zowel haar werk als haar studie om één ding: het verbeteren van de wereld van mensen. Als HR-professional helpt ze structuren en beleid te vormen om het werk leuker en makkelijker te maken. Als (toekomstig) ontwerper creëert ze ergonomische en esthetische omgevingen. Beide disciplines zijn voor haar nauw verbonden door hun focus op het welzijn van mensen en het mooier en beter maken van hun leef- en werkomgeving.
‘’Binnen Rijnboutt hebben we zoveel lieve mensen met ongelooflijk veel kennis in huis. Ik vind het enorm leuk en inspirerend om te zien wat ze allemaal ontwerpen. Het leukste aan mijn functie is dat ik met iedereen contact heb en ik kan bijdragen aan hun ontwikkeling binnen Rijnboutt’’
stagiair technisch ontwerp
Sebastiaan is sinds september werkzaam als stagiair technisch ontwerp bij Rijnboutt. Momenteel studeert hij Built Environment aan de Hogeschool van Amsterdam, met een specialisatie in Architectonische Techniek. Al van jongs af aan heeft Sebastiaan een grote fascinatie voor architectuur, waarbij zijn aandacht vooral uitgaat naar de technische aspecten van het vak. Zo werd zijn interesse voor het programma Archicad ontwikkeld tijdens een presentatie door Kubus, in samenwerking met Rijnboutt.
Met zijn focus voor technische en bouwkundige vraagstukken en zijn ambitie in restauraties, landelijk en duurzaam bouwen, sluit Sebastiaan goed aan bij de 360-graden aanpak van Rijnboutt.
Tijdens zijn stage hoopt hij een waardevolle bijdrage te leveren aan het grotere proces, door een frisse blik op de projecten te werpen en zo bij te dragen aan de verbetering van de stad en de leefomgeving.
officemanager
Na verschillende opleidingen in onder andere vrijetijdsmanagement, kunst, communicatie en fotografie, was Sylvana op zoek naar een diverse, inclusieve en creatieve werkomgeving. Dit vond ze bij Rijnboutt. Hiervoor was ze werkzaam als locatiecoördinator bij een vergaderlocatie en als zelfstandig ondernemer in zowel de zorg- als evenementenbranche.
Haar zorgzame kwaliteiten en empathisch vermogen komen goed van pas binnen haar huidige rol bij Rijnboutt. Als officemanager is Sylvana de spin in het web en zorgt ze ervoor dat alles op rolletjes loopt. Sylvana’s persoonlijke missie sluit bovendien goed aan bij die van Rijnboutt: “Ik maak de stad een stukje beter door mij in te zetten voor mensen die hulp nodig hebben.’’
systeem- en netwerkbeheerder
Na zijn afstuderen aan de Hogeschool van Amsterdam als bouwkundige, begon Bawar zijn carrière als BIM-modelleur bij diverse architectenbureaus die voornamelijk met Archicad werken. Zijn passie voor het vak leidde al snel tot een overstap naar het freelancecircuit, waar hij zich de afgelopen tien jaar heeft gespecialiseerd in Archicad, BIM en ICT.
Bawars kwaliteiten liggen in het trainen van personeel, bieden van strategisch advies en optimaliseren van software en hardware voor een naadloze uitvoering van projecten. Zijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar architectenbureaus die Archicad en BIM omarmen en hij kiest dan ook bewust voor Rijnboutt als een van de voorlopers op dit gebied. Bawar heeft een heldere missie binnen Rijnboutt: hij streeft ernaar architecten en bouwkundigen in staat te stellen zich te concentreren op hun werk, terwijl hij de technologische aspecten naadloos integreert en optimaliseert voor maximale efficiëntie en innovatie.
communicatiemanager
Na haar studie Theater-, Film- en Televisiewetenschap aan de Universiteit Utrecht, is Carlijn het communicatievak ingerold. Haar passie voor PR en communicatie heeft ze vanaf 2011 ontwikkeld bij diverse filmdistributeurs en PR-bureaus in de entertainment- en designbranche. In juni 2020 heeft Carlijn de overstap gemaakt naar Rijnboutt.
Met een brede interesse voor de creatieve sector, biedt Rijnboutt een mooie kans: “Of het nu gaat om een film, theaterstuk of stedenbouwkundig plan: strategisch communiceren over de creatieve en unieke elementen van een project is wat ik het liefste doe. De focus op sociale en duurzame projecten bij Rijnboutt is iets waar ik persoonlijk veel affiniteit mee heb.”
architect directeur
Frederik Vermeesch (Brussel, 1976) studeerde in 1999 af aan de Vrije Universiteit Brussel als burgerlijk ingenieur-architect. Hij is geïnteresseerd in de verscheidenheid aan programma die de stad te bieden heeft. Het faciliteren van dat programma, in vormgeving en gebruikservaring, beschouwt hij als zijn primaire taak. Het gaat hem daarbij vooral om de interactie van het gebouw met zijn omgeving, de stedelijke samenhang en de context waarbinnen gebouwen en plekken hun betekenis krijgen.
Zijn interesse vertaalt zich in een breed portfolio op verschillende schaalniveaus. De herbestemming van rijksmonumenten zoals het voormalige postkantoor aan de Neude in Utrecht, het Citroën-noordgebouw – The Garage en de transformatie van het voormalige Telegraafgebouw (beide in Amsterdam) behoren tot de de blikvangers. Dit geldt ook voor publieke gebouwen en centrumgebieden met een grote diversiteit aan functies zoals het stadsdeelcentrum Gelderlandplein en het Rokin District in Amsterdam, of het centrum van Tilburg.
Tevens is hij verantwoordelijk voor diverse stedenbouwkundige opgaven waarin stedelijke vernieuwing en verdichting centraal staan: zijn ontwerp voor de vernieuwing van de Van Deysselbuurt is daar een goed voorbeeld van. Op dit moment werkt hij aan verschillende transformaties van centrumgebieden: centrum Paddepoel (Groningen), centrum Overvecht (Utrecht), Laakhaven Centraal (Den Haag), het centrum van Dukenburg (Nijmegen) en het centrum van Schalkwijk (Haarlem). Bij al deze transformaties wordt vormgegeven aan een stedelijk milieu in hoge dichtheid met een gemengd programma van winkels, wonen, werken en sociaal-culturele voorzieningen.
Daarnaast is hij hoofdarchitect voor het Stadshart Amstelveen, lid van het Q-team Zandvoort-kustzone, lid van de Commissie Mens, Trends en Community van stichting KERN, lid van de denktank ‘kerngebieden van de toekomst’, neemt hij deel aan het denkteam ‘de inrichting van Nederland 2040’ van de Vereniging Nederlandse Gemeenten en ‘de werkplaats (Ver)bouwcontinuïteit’ van Stichting de Vernieuwde Stad. Hij was recentelijk lid van de jury ‘Architectenweb Awards 2022’ en van de vakjury ‘Amsterdamse Architectuurprijs 2023’.
senior projectcoördinator kwaliteitscoördinator
Joost is al drie decennia een stabiele en belangrijke kracht binnen Rijnboutt. In 1990 is Joost in dienst getreden bij ‘de Architectengroep’, de rechtsvoorganger van Rijnboutt. Na een korte onderbreking is hij sinds 2003 weer werkzaam voor Rijnboutt. “In mijn opvatting over architectuur en bouwkunst zijn ontwerp en uitvoering onlosmakelijk met elkaar verbonden. Daarmee is ons bureau de plek voor mij om betekenisvol te kunnen werken aan de gebouwde omgeving.”
Joost is projectcoördinator. Daarnaast vervult Joost de rol van kwaliteitscoördinator en is daardoor een belangrijke vraagbaak en kennisdrager. Hij begeleidt collega’s in de aanpak van projecten en draagt bij aan de ontwikkeling van technische concepten van projecten en het vergroten van het bouwkundige kennisniveau van het bureau. “Het bureau is voor mij een inspirerende omgeving omdat we met verschillende disciplines tegelijkertijd werken aan de opgave. Vanuit alle mogelijke invalshoeken groeit vanuit visie en met vakmanschap het uiteindelijke project.”
ontwerper stedenbouw
Na haar studie Urban Design aan de NHTV is Laura ruim 3 jaar werkzaam geweest bij bureau IMOSS in Amersfoort. Sinds april 2020 werkt ze bij Rijnboutt. De multidisciplinaire samenwerking tussen de stedenbouwkundig ontwerpers, landschap ontwerpers, architecten en technisch ontwerpers sprak haar aan en ze is er erg enthousiast over. “Verschillende blikken houden je scherp en goede communicatie intern houdt het werk efficiënt.”
senior technisch ontwerper
Marcel werkt al meer dan 30 jaar samen met architecten aan gebouwen die langer meegaan dan de functie waarvoor ze ooit bedacht zijn. Die duurzaam zijn omdat ze ruimtelijke en architectonische kwaliteiten hebben, flexibel zijn en met materialen zijn gebouwd die mooi verouderen. Marcel engineert met een enorme dosis bevlogenheid en liefde voor zijn vak en met gevoel voor esthetiek en uitvoerbaarheid.
Rijnboutt geeft Marcel de uitdaging en vrijheid om in grootschalige, complexe projecten met verschillende bouwteampartners, met ieder hun eigen discipline, steeds weer tot een goed gebouw te komen.
senior technisch ontwerper & BIM manager
Max werkt sinds september 2016 bij Rijnboutt, waar hij startte met zijn afstudeeronderzoek naar kostenbesparende lichtgewicht bouwsystemen. Dit deed hij voor zijn studie Bouwkunde die hij volgde aan de Hogeschool Inholland in Haarlem. Nadat hij zijn afstudeeronderzoek succesvol afrondde, startte hij met het uittekenen van woongebouw Up Mountain waarvoor hij ook een casestudy heeft gedaan in zijn afstudeeronderzoek.
Max is constant opzoek naar verbeteringen waardoor zijn werk makkelijker en sneller gedaan kan worden. Om deze reden is hij mede-verantwoordelijk voor het kwaliteitssysteem en vervult hij de rol van BIM manager binnen Rijnboutt. Daarnaast geeft Max les in Ontwerp en bouwtechnische analyse op Hogeschool Inholland in Haarlem.
zakelijk directeur
Renée (1965) studeerde Bouwkunde in Amsterdam en heeft een brede interesse in het maken van gebouwen. Daarbij horen ook producten, materialen en detaillering. Naast de techniek is ook de schoonheid van de technische uitwerking essentieel. Zij bracht dit onder meer in praktijk bij Prinsenhof in Den Haag en Blok 19 in Almere.
Als zakelijk directeur richt Renée zich op de bureauorganisatie, kwaliteit, offertes & contracten, financiën en ICT. Renée staat voor de professionaliteit van Rijnboutt. Met een ISO-gecertificeerd kwaliteitssysteem voor een hoogstaand resultaat en een efficiënt proces. Met een goede samenwerking met uitvoerende partijen om dubbel werk te voorkomen.
HR manager
Rowan is al meerdere jaren werkzaam bij Rijnboutt. Na het afronden van een HR management opleiding greep ze de kans om de functie van HR manager bij Rijnboutt te gaan vervullen. Rowan vertaalt de strategie van het bureau naar het personeelsbeleid.
“Als HR manager sla ik een brug tussen medewerkersbelangen en wat goed is voor de organisatie. Of het nou gaat over een inclusieve organisatiecultuur, persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling of recruitment, ik kijk ernaar vanuit verschillende perspectieven en beoordeel vervolgens wat het beste is voor iedereen. Maar bovenal zorg ik ervoor dat mijn collega’s goed op hun plek zitten en het beste uit zichzelf en hun werk kunnen halen.”
senior architect
Sebastian heeft ruim 15 jaar ervaring opgedaan bij bureaus als OMA, UNStudio, NL Architects en Herman Hertzberger. Vanaf vijfjarige leeftijd werd hij als pianist en componist opgeleid in Polen en Rusland, waarna hij architectuur studeerde in Polen en Duitsland. Hij behaalde zijn master aan de Amsterdamse Academie van Bouwkunst in Nederland. Sinds 2017 werkt hij bij Rijnboutt als senior architect. Daarnaast is hij afstudeerbegeleider aan de TU Delft en gastdocent aan de Koninklijke Kunstacademie in Den Haag en de Amsterdamse Academie van Bouwkunst.
aankomend technisch ontwerper
Na het behalen van zijn diploma als meubelmaker volgt Teun momenteel de bacheloropleiding Architectonische Techniek aan de Hogeschool van Amsterdam. Tijdens zijn studieperiode heeft hij een steeds groter enthousiasme ontwikkeld voor techniek en architectuur.
Bij Rijnboutt wil Teun zijn oog voor detail verder ontwikkelen. Vooral de technische uitwerking achter de maakbaarheid van aantrekkelijke gebouwen vergt zijn aandacht. Ook wil Teun meer kennis opdoen van het bouw- en ontwerpproces: van concept tot oplevering.
ontwerper architectuur
Oorspronkelijk afkomstig uit Roemenië, besloot Bogdan in 2014 om de bachelor Architecture Technology & Construction Management te volgen aan de UCL in Odense, Denemarken. Hij begon zijn carriere bij Vilhem Lauritzen Arkitekter in Kopenhagen en werkte vervolgens bij verschillende bureaus in Denemarken en Nederland.
In 2020 startte Bogdan met de master Architectuur aan Fontys Hogeschool van de Kunsten in Tilburg en sinds maart 2021 startte hij met zijn stage bij Rijnboutt. Inmiddels werkt Bogdan bij Rijnboutt als ontwerper architectuur en verdiept hij zich in duurzaamheid en parametrisch ontwerpen.
ontwerper stedenbouw
Na zijn Bachelor in Architectuur en Stedenbouw aan de Technische Universiteit van Warschau, vervolgde Damian zijn studie aan de TU Delft. Hij studeerde af bij Explore Lab, een multidisciplinaire studio gericht op de toekomst van voormalige mijnbouwgebieden in Polen. Na het afronden van zijn studie deed hij ervaring op in zowel Warschau als Amsterdam, waar hij werkte aan verschillende architectonische, stedenbouwkundige en ruimtelijke onderzoeksprojecten.
Met een achtergrond in zowel architectuur als stedenbouw streeft Damian ernaar bij te dragen aan multidisciplinaire samenwerkingsverbanden voor grootschalige stedelijke projecten bij Rijnbout. Hij maakt graag gebruik van digitale tools om complexe uitdagingen aan te pakken en wil onderzoeken hoe deze tools het stedenbouwkundige ontwerpproces kunnen verbeteren en faciliteren. Hij is vooral geïnteresseerd in het gebruik van generatief ontwerp om workflows te verbeteren en in het onderzoeken van de veranderende rol van technologie op het gebied van stedelijk ontwerp.
senior architect
In januari 2016 studeerde Eke cum laude af aan de opleiding Architectuur bij de TU Delft. Tijdens haar master studeerde zij Meubel- en Interieurontwerp aan de KADK in Kopenhagen en werkte ze in Tokyo bij Schemata Architects. In haar afstudeeronderzoek legde ze de focus op de relatie tussen architectuur en natuur in de Japanse architectuur.
Na haar afstuderen werkte Eke aan aantal jaar in Scandinavië voor Johannes Norlander Arkitektur en Förstberg Ling. Na bij Rapp+Rapp in Amsterdam te werken, kwam Eke het Rijnboutt-team versterken. Met haar scherpe aandacht voor verschillende schaalniveaus weet Eke door middel van contextueel ontwerpen een gebouw te verankeren in zijn omgeving.
senior projectcoördinator
Jaap studeerde Architectuur aan de TU Delft. Hij werkte kort bij biq architecten en startte vervolgens bij de Architectengroep. Hij werkte veel samen met Kees Rijnboutt aan grote binnenstedelijke projecten.
Jaap hecht waarde aan eenvoud. Vanaf het ontwerp tot aan de realisatie van een project coördineert hij het proces waardoor continuïteit gewaarborgd is. Hij vindt het belangrijk dat ontwerp- én uitvoeringsaspecten tijdens het gehele proces worden meegewogen en elkaar versterken.
Je zal Jaap niet snel vinden buiten de stad. “Ik hou van de dynamiek en de hectiek van de stad. Veel mensen zoeken rust tijdens hun vakantie, bij mij werkt het andersom. Ik hou van steden die aan zee liggen in een warm klimaat, dat geeft een stad de juiste vibe.”
ontwerper architectuur
Klaudia is afgestudeerd aan de Faculty of Architecture aan de University of Technology in Warschau. Ze is altijd al gefascineerd door de mix van industriële en moderne architectuur: “I’m curious about the places where a postindustrial structure meets modern approach. The reuse of the former industrial parts of the city is a sustainable practice with economic and social values. What more do we need?”
Naast haar rol als Assistent Ontwerper Architectuur bij Rijnboutt, combineert ze in haar vrije tijd ook haar Poolse roots met haar voorliefde voor architectuur. In haar eigen Pools gesproken podcast Architektura Powinna gaat ze in gesprek met diverse gasten uit de internationale architectuurwereld.
architect
Linda heeft een voorkeur voor herbestemmingen, stedelijke transformaties en integrale projecten. Met ‘Heritage & Architecture’ als afstudeerrichting heeft ze haar Bouwkundestudie aan de TU Delft afgesloten om vervolgens ervaring op te doen met een PEP (Professional Experience Program). Ook is ze twee jaar werkzaam geweest als ontwerper bij TARRA Architectuur en Stedenbouw in Den Bosch.
Linda draagt graag bij
aan een duurzame en inclusieve samenleving, gezond ouder worden en een
circulaire economie. Het verhaal en de boodschap van een locatie is voor Linda
belangrijk voor een ontwerp. De zorgvuldigheid van een ontwerp zit voor haar in
het luisteren, elke context stelt immers andere vragen. Gebouwen vertellen over
geschiedenis en toekomst, over oude gebruiken of nieuwe mogelijkheden.
senior technisch ontwerper
Margret studeerde Bouwkunde
aan de Hogeschool van Amsterdam en startte vervolgens een studie Architectuur
aan de Academie voor Bouwkunsten. Al tijdens haar studie werkte ze bij de
Architectengroep, in de groep van Kees Rijnboutt. “Een goede architect moet ook
oog hebben voor detail”, vindt Margret. Ze denkt dan ook graag mee met
ontwerpers om te bekijken hoe het ontwerp gerealiseerd kan worden en welke
materialen en technieken gebruikt moeten worden. Het meest trots is Margret op
het ontwerp van de wintertuin en de atriumboom in het voormalig
Telegraafgebouw.
Naast haar werk als senior technisch ontwerper is Margret mede-verantwoordelijk
voor het kwaliteitssysteem binnen Rijnboutt.
ontwerper architectuur
Mees studeerde Bouwkunde aan de TU Delft en voegde daar een master in Architectuur aan toe. Werkervaring deed hij o.a. op bij Kraaijvanger Architecten, Fokkema & Partners en Studio Ossidiana. Hij werkt bij Rijnboutt om de vakkennis, de complexe opgaves en de multidisciplinaire projectaanpak. Doordat de verschillende disciplines vanaf moment één deelnemen aan de opgave, wordt er op verschillende schaalniveaus ontworpen; van de stedenbouwkundige context tot het bouwtechnisch ontwerp. Mees vindt uitdaging in het zorgen voor een heldere alomvattende en passende oplossing.
architect
Paulina koos voor Rijnboutt om de
multidisciplinaire werkwijze en de ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Ze
haalt het maximale uit de steile leercurve die haar binnen het
multidisciplinaire team geboden wordt. Nieuwsgierige collega’s inspireren haar.
In moeilijke situaties geen problemen zien, maar juist creatief worden en
vastberaden op zoek gaan naar oplossingen.
Paulina haalde haar bachelor in Architectuur en Stedenbouwkunde aan de
Technische Universiteit in Szczecin, Polen en haar master in Architectuur aan
de Academie van Bouwkunst in Amsterdam. Als tijdens haar studie in Polen begon
ze met het opbouwen van praktijkervaring, maar in Nederland kreeg ze echt de
kans opdrachten aan te pakken die inspelen op het probleem van woningnood en
dichtbevolkte steden.
ontwerper stedenbouw
Na haar studie Urban Design aan Breda University of Applied Sciences besloot Sara de raakvlakken tussen stedenbouw en architectuur te gaan ontdekken. Bij Rijnboutt werkt ze in een multidisciplinair team waarbij ze zichzelf vastbijt op verschillende schaalniveaus. Volgens Sara ontstaan interessante projecten vaak vanuit samenwerking: "Ook in mijn afstudeerwerk kwamen deze thema's duidelijk naar voren. Dit inspireerde mij om te kiezen voor Rijnboutt".
senior ontwerper stedenbouw
Stella behaalde zowel haar bachelor- als haar masterdiploma Architectuur aan de TU Delft, met verbredende vakken aan de Universiteit Utrecht en UTS Sydney. Tijdens haar studie heeft ze zich verdiept in de stad als zelf-organiserend complex systeem. De stad wordt ontworpen door mensen, maar ‘ontstaat’ tegelijkertijd ook spontaan. Ze ontwikkelde een theorie waarbij dit zelf-organiserende systeem ook op kleinere schaal kan werken, bijvoorbeeld bij een gebouw, ensemble of landschap.
De afgelopen vier jaar heeft ze bij ECHO Urban Design in Rotterdam gewerkt op het grensvlak van stedenbouwkunde en landschapsarchitectuur. Wat Stella bij Rijnboutt graag wil oppakken zijn complexe opgaves in stedelijke centrumgebieden, waarbij de oplossing interdisciplinair is. Ook is zij gepassioneerd over parametrisch ontwerpen en onderzoekt zij graag hoe dit slim ingezet kan worden in stedenbouw en landschap.
senior technisch ontwerper
André studeerde mbo Bouwkunde en Bouwkunde aan de Hogeschool van Amsterdam. Na enige jaren werkzaam te zijn geweest bij o.a. Tangram en ZZ+P trad hij eind 1999 in dienst bij de Architectengroep in de groep van Kees Rijnboutt. André is een allround bouwkundige met ruim 20 jaar ervaring in nieuwbouw en herbestemming.
ontwerper architectuur
Oorspronkelijk afkomstig uit Roemenië, besloot Bogdan in 2014 om de bachelor Architecture Technology & Construction Management te volgen aan de UCL in Odense, Denemarken. Hij begon zijn carriere bij Vilhem Lauritzen Arkitekter in Kopenhagen en werkte vervolgens bij verschillende bureaus in Denemarken en Nederland.
In 2020 startte Bogdan met de master Architectuur aan Fontys Hogeschool van de Kunsten in Tilburg en sinds maart 2021 startte hij met zijn stage bij Rijnboutt. Inmiddels werkt Bogdan bij Rijnboutt als ontwerper architectuur en verdiept hij zich in duurzaamheid en parametrisch ontwerpen.
communicatiemanager
Na haar studie Theater-, Film- en Televisiewetenschap aan de Universiteit Utrecht, is Carlijn het communicatievak ingerold. Haar passie voor PR en communicatie heeft ze vanaf 2011 ontwikkeld bij diverse filmdistributeurs en PR-bureaus in de entertainment- en designbranche. In juni 2020 heeft Carlijn de overstap gemaakt naar Rijnboutt.
Met een brede interesse voor de creatieve sector, biedt Rijnboutt een mooie kans: “Of het nu gaat om een film, theaterstuk of stedenbouwkundig plan: strategisch communiceren over de creatieve en unieke elementen van een project is wat ik het liefste doe. De focus op sociale en duurzame projecten bij Rijnboutt is iets waar ik persoonlijk veel affiniteit mee heb.”
architect en BIM-expert
Dario groeide op in Milaan waar hij zijn bachelor in Architectuur behaalde aan de Politecnico di Milano. Hij studeerde in februari 2018 cum laude af aan de TU Eindhoven, waar hij tijdens zijn studie verschillende tentoonstellingen organiseerde als oprichter van The Curational Research Collective. Dario is bij de TU Eindhoven betrokken gebleven als tutor voor de bachelor design ateliers.
Als BIM-expert ontwerp zorgt Dario in verschillende projecten bij Rijnboutt voor een perfecte samenwerking tussen het ontwerpproces en de technische implementatie van het ontwerp. Ook is Dario sinds 2021 een van de eerste architecten in Nederland die geaccrediteerd is om de mogelijkheden voor het behalen van een WELL-certificering te onderzoeken. De eerste bouwstandaard die zich uitsluitend op de gezondheid en het welzijn van de mens richt.
senior architect
In januari 2016 studeerde Eke cum laude af aan de opleiding Architectuur bij de TU Delft. Tijdens haar master studeerde zij Meubel- en Interieurontwerp aan de KADK in Kopenhagen en werkte ze in Tokyo bij Schemata Architects. In haar afstudeeronderzoek legde ze de focus op de relatie tussen architectuur en natuur in de Japanse architectuur.
Na haar afstuderen werkte Eke aan aantal jaar in Scandinavië voor Johannes Norlander Arkitektur en Förstberg Ling. Na bij Rapp+Rapp in Amsterdam te werken, kwam Eke het Rijnboutt-team versterken. Met haar scherpe aandacht voor verschillende schaalniveaus weet Eke door middel van contextueel ontwerpen een gebouw te verankeren in zijn omgeving.
architect directeur
Frederik Vermeesch (Brussel, 1976) studeerde in 1999 af aan de Vrije Universiteit Brussel als burgerlijk ingenieur-architect. Hij is geïnteresseerd in de verscheidenheid aan programma die de stad te bieden heeft. Het faciliteren van dat programma, in vormgeving en gebruikservaring, beschouwt hij als zijn primaire taak. Het gaat hem daarbij vooral om de interactie van het gebouw met zijn omgeving, de stedelijke samenhang en de context waarbinnen gebouwen en plekken hun betekenis krijgen.
Zijn interesse vertaalt zich in een breed portfolio op verschillende schaalniveaus. De herbestemming van rijksmonumenten zoals het voormalige postkantoor aan de Neude in Utrecht, het Citroën-noordgebouw – The Garage en de transformatie van het voormalige Telegraafgebouw (beide in Amsterdam) behoren tot de de blikvangers. Dit geldt ook voor publieke gebouwen en centrumgebieden met een grote diversiteit aan functies zoals het stadsdeelcentrum Gelderlandplein en het Rokin District in Amsterdam, of het centrum van Tilburg.
Tevens is hij verantwoordelijk voor diverse stedenbouwkundige opgaven waarin stedelijke vernieuwing en verdichting centraal staan: zijn ontwerp voor de vernieuwing van de Van Deysselbuurt is daar een goed voorbeeld van. Op dit moment werkt hij aan verschillende transformaties van centrumgebieden: centrum Paddepoel (Groningen), centrum Overvecht (Utrecht), Laakhaven Centraal (Den Haag), het centrum van Dukenburg (Nijmegen) en het centrum van Schalkwijk (Haarlem). Bij al deze transformaties wordt vormgegeven aan een stedelijk milieu in hoge dichtheid met een gemengd programma van winkels, wonen, werken en sociaal-culturele voorzieningen.
Daarnaast is hij hoofdarchitect voor het Stadshart Amstelveen, lid van het Q-team Zandvoort-kustzone, lid van de Commissie Mens, Trends en Community van stichting KERN, lid van de denktank ‘kerngebieden van de toekomst’, neemt hij deel aan het denkteam ‘de inrichting van Nederland 2040’ van de Vereniging Nederlandse Gemeenten en ‘de werkplaats (Ver)bouwcontinuïteit’ van Stichting de Vernieuwde Stad. Hij was recentelijk lid van de jury ‘Architectenweb Awards 2022’ en van de vakjury ‘Amsterdamse Architectuurprijs 2023’.
senior ontwerpgericht onderzoeker en redacteur
Jan is architect met een achtergrond in de beeldende kunst. Hij nam deel aan diverse solo- en groepstentoonstellingen in binnen- en buitenland, had verschillende docentschappen en was lid van jury’s en adviesorganen. Voor zijn werk als beeldend kunstenaar ontving hij meermalen een beurs van het Fonds BKVB. In 2006 begon hij aan een studie architectuur aan de Academie van Bouwkunst in Amsterdam. Hij studeerde cum laude af met een transdisciplinaire ontwerpstrategie voor de transformatie van een naoorlogse galerijflat (Kleiburg, Bijlmermeer). Projecten onder eigen naam verschenen in het Jaarboek Architectuur in Nederland 2014-15 en het Jaarboek Architectuur in Nederland 2015-16.
Naast zijn werkzaamheden als architect geeft Jan les op de afdeling DOGtime IDUM aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam. Ook is hij actief als schrijver en criticus. Recente teksten van zijn hand verschenen ondermeer in Volume, ArchiNed en Forum. Jan is hoofdredacteur van Rijnboutt Magazine en schreef de tekst voor een oeuvre-publicatie over het werk van Kees Rijnboutt.
ontwerper architectuur
Kristina heeft haar bachelordiploma behaald aan de Faculteit Bouwkunde van de Technische Universiteit Eindhoven, gevolgd door een Master in Architectuur aan de TU Delft. Tijdens haar masteropleiding deed Kristina waardevolle ervaring op tijdens haar stage bij Monadnock in Rotterdam. Haar afstudeerproject richtte zich op adaptief hergebruik en contextuele architectuur binnen dichtbevolkte stedelijke omgevingen. Ze had als doel om aan te tonen hoe verwaarloosde ruimtes mogelijkheden bieden voor het creëren van hoogwaardige, duurzame architectuur en het revitaliseren van buurten.
De multidisciplinaire aanpak van Rijnboutt sluit perfect aan bij haar interesse in het aanpakken van complexe architectonische en stedenbouwkundige uitdagingen. Kristina heeft zich bij ons team aangesloten vanuit de overtuiging dat samenwerking tussen diverse disciplines leidt tot het ontstaan van beter doordachte ontwerpen, die op hun beurt bijdragen aan het verbeteren van de stad. Bij Rijnboutt wil Kristina haar kennis verbreden in het omgaan met veelzijdige architectuurprojecten in Nederland.
architect
Linda heeft een voorkeur voor herbestemmingen, stedelijke transformaties en integrale projecten. Met ‘Heritage & Architecture’ als afstudeerrichting heeft ze haar Bouwkundestudie aan de TU Delft afgesloten om vervolgens ervaring op te doen met een PEP (Professional Experience Program). Ook is ze twee jaar werkzaam geweest als ontwerper bij TARRA Architectuur en Stedenbouw in Den Bosch.
Linda draagt graag bij
aan een duurzame en inclusieve samenleving, gezond ouder worden en een
circulaire economie. Het verhaal en de boodschap van een locatie is voor Linda
belangrijk voor een ontwerp. De zorgvuldigheid van een ontwerp zit voor haar in
het luisteren, elke context stelt immers andere vragen. Gebouwen vertellen over
geschiedenis en toekomst, over oude gebruiken of nieuwe mogelijkheden.
senior technisch ontwerper
Marcel werkt al meer dan 30 jaar samen met architecten aan gebouwen die langer meegaan dan de functie waarvoor ze ooit bedacht zijn. Die duurzaam zijn omdat ze ruimtelijke en architectonische kwaliteiten hebben, flexibel zijn en met materialen zijn gebouwd die mooi verouderen. Marcel engineert met een enorme dosis bevlogenheid en liefde voor zijn vak en met gevoel voor esthetiek en uitvoerbaarheid.
Rijnboutt geeft Marcel de uitdaging en vrijheid om in grootschalige, complexe projecten met verschillende bouwteampartners, met ieder hun eigen discipline, steeds weer tot een goed gebouw te komen.
ontwerper stedenbouw
Maria heeft twee masteropleidingen afgerond in stedenbouw, beleidsontwerp en stedelijke plattelandsontwikkeling aan de Politecnico di Milano in Italië en de Tongji University in China. Met zes jaar werkervaring bij uiteenlopende bureaus, waaronder FBW Architects, PosadMaxwan strategy x design en Delva Landscape architects, heeft ze veel kennis en expertise opgedaan in zowel architectuur als stedenbouw. Door haar diverse achtergrond kan ze op elk schaalniveau bijdragen aan stedenbouwkundige projecten.
Maria heeft voor Rijnboutt gekozen vanwege de multidisciplinaire aanpak en gedeelde passie voor het verbeteren van gemeenschappen. Ze is ervan overtuigd dat elke stad uniek is en zorgvuldig ontworpen dient te worden: ''Elke stad is bijzonder en moet ook als zodanig worden behandeld''. Ze kijkt ernaar uit een waardevolle en goed geïnformeerde bijdrage te leveren aan de actuele uitdagingen in de stedelijke omgeving.
ontwerper architectuur
Mees studeerde Bouwkunde aan de TU Delft en voegde daar een master in Architectuur aan toe. Werkervaring deed hij o.a. op bij Kraaijvanger Architecten, Fokkema & Partners en Studio Ossidiana. Hij werkt bij Rijnboutt om de vakkennis, de complexe opgaves en de multidisciplinaire projectaanpak. Doordat de verschillende disciplines vanaf moment één deelnemen aan de opgave, wordt er op verschillende schaalniveaus ontworpen; van de stedenbouwkundige context tot het bouwtechnisch ontwerp. Mees vindt uitdaging in het zorgen voor een heldere alomvattende en passende oplossing.
stagiair architectuur
In 2021 studeerde Piotr aan de Cracow University of Technology, waar hij de opleiding Architectuur volgde. Later verhuisde hij naar Italië om zijn studie voort te zetten aan het Politecnico di Torino. Tijdens zijn studie deed hij waardevolle praktijkervaring op door deel te nemen aan diverse architectuurwedstrijden. Bij de ‘Paradyz Designers Competition’ won hij de eerste prijs in de categorie ‘Student Project’ met zijn 3D-ontwerp voor het interieur van een universiteitsgebouw, geïnspireerd op de jungle in Brazilië. Daarnaast deed hij mee aan de wedstrijd van ‘Konkurs Architektury Ceglanej’, waar hij een bijzondere erkenning kreeg voor zijn ontwerp van een vrijstaande woning, waarin hij esthetiek en functionaliteit combineerde.
De esthetiek van onze projecten, zoals de Lego flagshipstore in Amsterdam en het transformatieproject Herestraat in Groningen, spreekt Piotr aan. Hij wil zich binnen Rijnboutt verder ontwikkelen op het gebied van grootschalige en stedelijke projecten. Hij is ervan overtuigd dat stedelijke ruimtes altijd verbeterd kunnen worden en wil zich richten op het toegankelijker en opener maken van deze ruimtes voor iedereen.
HR manager
Rowan is al meerdere jaren werkzaam bij Rijnboutt. Na het afronden van een HR management opleiding greep ze de kans om de functie van HR manager bij Rijnboutt te gaan vervullen. Rowan vertaalt de strategie van het bureau naar het personeelsbeleid.
“Als HR manager sla ik een brug tussen medewerkersbelangen en wat goed is voor de organisatie. Of het nou gaat over een inclusieve organisatiecultuur, persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling of recruitment, ik kijk ernaar vanuit verschillende perspectieven en beoordeel vervolgens wat het beste is voor iedereen. Maar bovenal zorg ik ervoor dat mijn collega’s goed op hun plek zitten en het beste uit zichzelf en hun werk kunnen halen.”
stagiair technisch ontwerp
Sebastiaan is sinds september werkzaam als stagiair technisch ontwerp bij Rijnboutt. Momenteel studeert hij Built Environment aan de Hogeschool van Amsterdam, met een specialisatie in Architectonische Techniek. Al van jongs af aan heeft Sebastiaan een grote fascinatie voor architectuur, waarbij zijn aandacht vooral uitgaat naar de technische aspecten van het vak. Zo werd zijn interesse voor het programma Archicad ontwikkeld tijdens een presentatie door Kubus, in samenwerking met Rijnboutt.
Met zijn focus voor technische en bouwkundige vraagstukken en zijn ambitie in restauraties, landelijk en duurzaam bouwen, sluit Sebastiaan goed aan bij de 360-graden aanpak van Rijnboutt.
Tijdens zijn stage hoopt hij een waardevolle bijdrage te leveren aan het grotere proces, door een frisse blik op de projecten te werpen en zo bij te dragen aan de verbetering van de stad en de leefomgeving.
senior ontwerper stedenbouw
Stella behaalde zowel haar bachelor- als haar masterdiploma Architectuur aan de TU Delft, met verbredende vakken aan de Universiteit Utrecht en UTS Sydney. Tijdens haar studie heeft ze zich verdiept in de stad als zelf-organiserend complex systeem. De stad wordt ontworpen door mensen, maar ‘ontstaat’ tegelijkertijd ook spontaan. Ze ontwikkelde een theorie waarbij dit zelf-organiserende systeem ook op kleinere schaal kan werken, bijvoorbeeld bij een gebouw, ensemble of landschap.
De afgelopen vier jaar heeft ze bij ECHO Urban Design in Rotterdam gewerkt op het grensvlak van stedenbouwkunde en landschapsarchitectuur. Wat Stella bij Rijnboutt graag wil oppakken zijn complexe opgaves in stedelijke centrumgebieden, waarbij de oplossing interdisciplinair is. Ook is zij gepassioneerd over parametrisch ontwerpen en onderzoekt zij graag hoe dit slim ingezet kan worden in stedenbouw en landschap.
aankomend technisch ontwerper
Na het behalen van zijn diploma als meubelmaker volgt Teun momenteel de bacheloropleiding Architectonische Techniek aan de Hogeschool van Amsterdam. Tijdens zijn studieperiode heeft hij een steeds groter enthousiasme ontwikkeld voor techniek en architectuur.
Bij Rijnboutt wil Teun zijn oog voor detail verder ontwikkelen. Vooral de technische uitwerking achter de maakbaarheid van aantrekkelijke gebouwen vergt zijn aandacht. Ook wil Teun meer kennis opdoen van het bouw- en ontwerpproces: van concept tot oplevering.
systeem- en netwerkbeheerder
Na zijn afstuderen aan de Hogeschool van Amsterdam als bouwkundige, begon Bawar zijn carrière als BIM-modelleur bij diverse architectenbureaus die voornamelijk met Archicad werken. Zijn passie voor het vak leidde al snel tot een overstap naar het freelancecircuit, waar hij zich de afgelopen tien jaar heeft gespecialiseerd in Archicad, BIM en ICT.
Bawars kwaliteiten liggen in het trainen van personeel, bieden van strategisch advies en optimaliseren van software en hardware voor een naadloze uitvoering van projecten. Zijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar architectenbureaus die Archicad en BIM omarmen en hij kiest dan ook bewust voor Rijnboutt als een van de voorlopers op dit gebied. Bawar heeft een heldere missie binnen Rijnboutt: hij streeft ernaar architecten en bouwkundigen in staat te stellen zich te concentreren op hun werk, terwijl hij de technologische aspecten naadloos integreert en optimaliseert voor maximale efficiëntie en innovatie.
interim PR- en communicatiemanager
Zo’n 20 jaar geleden is Carin haar loopbaan gestart bij de Koninklijke BAM Groep. De bouw- en vastgoedwereld heeft ze daarna niet meer verlaten; bij een ingenieursbureau, strategisch communicatiebureau, gemeente Utrecht, belegger en diverse ontwikkelaars heeft ze ervaring opgedaan. In het begin in loondienst en de laatste 6 jaar als ZZP’er. Met Rijnboutt kan ze nu ook een architectenbureau aan haar lijstje toevoegen.
“Mijn hart ligt bij het strategisch overbrengen van een boodschap. Erg leuk om daarvoor dit keer in de wereld van de architect te duiken. Ik kijk er naar uit om de expertise en mooie projecten van Rijnboutt onder de aandacht te brengen.”
ontwerper stedenbouw
Na zijn Bachelor in Architectuur en Stedenbouw aan de Technische Universiteit van Warschau, vervolgde Damian zijn studie aan de TU Delft. Hij studeerde af bij Explore Lab, een multidisciplinaire studio gericht op de toekomst van voormalige mijnbouwgebieden in Polen. Na het afronden van zijn studie deed hij ervaring op in zowel Warschau als Amsterdam, waar hij werkte aan verschillende architectonische, stedenbouwkundige en ruimtelijke onderzoeksprojecten.
Met een achtergrond in zowel architectuur als stedenbouw streeft Damian ernaar bij te dragen aan multidisciplinaire samenwerkingsverbanden voor grootschalige stedelijke projecten bij Rijnbout. Hij maakt graag gebruik van digitale tools om complexe uitdagingen aan te pakken en wil onderzoeken hoe deze tools het stedenbouwkundige ontwerpproces kunnen verbeteren en faciliteren. Hij is vooral geïnteresseerd in het gebruik van generatief ontwerp om workflows te verbeteren en in het onderzoeken van de veranderende rol van technologie op het gebied van stedelijk ontwerp.
senior projectcoördinator
Jaap studeerde Architectuur aan de TU Delft. Hij werkte kort bij biq architecten en startte vervolgens bij de Architectengroep. Hij werkte veel samen met Kees Rijnboutt aan grote binnenstedelijke projecten.
Jaap hecht waarde aan eenvoud. Vanaf het ontwerp tot aan de realisatie van een project coördineert hij het proces waardoor continuïteit gewaarborgd is. Hij vindt het belangrijk dat ontwerp- én uitvoeringsaspecten tijdens het gehele proces worden meegewogen en elkaar versterken.
Je zal Jaap niet snel vinden buiten de stad. “Ik hou van de dynamiek en de hectiek van de stad. Veel mensen zoeken rust tijdens hun vakantie, bij mij werkt het andersom. Ik hou van steden die aan zee liggen in een warm klimaat, dat geeft een stad de juiste vibe.”
senior projectcoördinator kwaliteitscoördinator
Joost is al drie decennia een stabiele en belangrijke kracht binnen Rijnboutt. In 1990 is Joost in dienst getreden bij ‘de Architectengroep’, de rechtsvoorganger van Rijnboutt. Na een korte onderbreking is hij sinds 2003 weer werkzaam voor Rijnboutt. “In mijn opvatting over architectuur en bouwkunst zijn ontwerp en uitvoering onlosmakelijk met elkaar verbonden. Daarmee is ons bureau de plek voor mij om betekenisvol te kunnen werken aan de gebouwde omgeving.”
Joost is projectcoördinator. Daarnaast vervult Joost de rol van kwaliteitscoördinator en is daardoor een belangrijke vraagbaak en kennisdrager. Hij begeleidt collega’s in de aanpak van projecten en draagt bij aan de ontwikkeling van technische concepten van projecten en het vergroten van het bouwkundige kennisniveau van het bureau. “Het bureau is voor mij een inspirerende omgeving omdat we met verschillende disciplines tegelijkertijd werken aan de opgave. Vanuit alle mogelijke invalshoeken groeit vanuit visie en met vakmanschap het uiteindelijke project.”
senior architect en erfgoedspecialist
Jurriën voltooide in 2011 zijn Master in Architecture and Built Environment aan de TU Delft. Hij is ruim 11 jaar werkzaam geweest bij Allard Architecture, waar hij als Senior Architect en Associate Architect veel ervaring heeft opgedaan in onder andere transformatie van historisch erfgoed.
De overstap naar Rijnboutt in 2019 was een logisch vervolg van zijn carrière. “Door de brede blik die Rijnboutt heeft, waarbij alle disciplines (architectuur, stedenbouw, landschap, duurzaamheid en erfgoed) in kantoor aanwezig zijn, word ik als ontwerper uitgenodigd om altijd breder bezig te zijn dan uitsluitend architectuur. Ik leer daarbij veel van de stedenbouwkundigen en landschapsontwerpers, dit maakt mij sterker bewust van de kracht van de onbebouwde ruimte die gebouwen omgeven.”
Voor Jurriën zijn er een paar plekken ter wereld waar op magische wijze diverse onderdelen van zijn leven samenkomen en elkaar versterken: “In San-Sebastian (Donostia) komen mijn passies samen: fascinatie voor de stedelijke omgeving waarin erfgoed en moderniteit samenkomen, het onbeschrijfelijke genot dat gastronomie teweeg kan brengen, en mijn grote liefde voor de kust en de surfsport.”
ontwerper architectuur
Klaudia is afgestudeerd aan de Faculty of Architecture aan de University of Technology in Warschau. Ze is altijd al gefascineerd door de mix van industriële en moderne architectuur: “I’m curious about the places where a postindustrial structure meets modern approach. The reuse of the former industrial parts of the city is a sustainable practice with economic and social values. What more do we need?”
Naast haar rol als Assistent Ontwerper Architectuur bij Rijnboutt, combineert ze in haar vrije tijd ook haar Poolse roots met haar voorliefde voor architectuur. In haar eigen Pools gesproken podcast Architektura Powinna gaat ze in gesprek met diverse gasten uit de internationale architectuurwereld.
ontwerper stedenbouw
Na haar studie Urban Design aan de NHTV is Laura ruim 3 jaar werkzaam geweest bij bureau IMOSS in Amersfoort. Sinds april 2020 werkt ze bij Rijnboutt. De multidisciplinaire samenwerking tussen de stedenbouwkundig ontwerpers, landschap ontwerpers, architecten en technisch ontwerpers sprak haar aan en ze is er erg enthousiast over. “Verschillende blikken houden je scherp en goede communicatie intern houdt het werk efficiënt.”
architect directeur
Maarten (1979) volgde zijn opleiding aan de TU Delft en aan de KTH Stockholm, waarna hij in 2004 twee mastertitels behaalde, in Architectuur en Bouwtechnologie. Deze breed georiënteerde scholing belichaamt de integrale en multidisciplinaire aanpak in zijn werk als architect. Daarbij staan vakmanschap, authenticiteit en innovatie centraal.
In elke ontwerpopgave zoekt hij inspiratie in het verhaal achter de plek, de omgeving en de gebruikers. De uitdaging zit in het toevoegen van een nieuw hoofdstuk aan dat verhaal. Een eigentijdse, duurzame bijdrage die opnieuw betekenis geeft aan de plek in de stad. Onderzoek en studies bieden Maarten verdieping in het vak, waar mogelijk met behulp van andere vakdisciplines. Duurzaamheid en technische innovaties waaronder BIM zijn hierbij belangrijke thema’s.
Samen een klus klaren, daar haalt Maarten het meeste plezier uit. Zo heeft hij een veelzijdig portfolio kunnen opbouwen. Kenmerkende recente projecten zijn woongebouw Up Mountain in Amstelveen, de transformaties van monumentale panden aan de Warmoesstraat, Beursstraat en Prins Hendrikkade in Amsterdam, een wooncomplex aan de Groen van Prinstererlaan in Amstelveen en de transformatie van het monomane bedrijventerrein Amstel III tot een nieuw levendig stadsdeel van Amsterdam.
senior technisch ontwerper
Margret studeerde Bouwkunde
aan de Hogeschool van Amsterdam en startte vervolgens een studie Architectuur
aan de Academie voor Bouwkunsten. Al tijdens haar studie werkte ze bij de
Architectengroep, in de groep van Kees Rijnboutt. “Een goede architect moet ook
oog hebben voor detail”, vindt Margret. Ze denkt dan ook graag mee met
ontwerpers om te bekijken hoe het ontwerp gerealiseerd kan worden en welke
materialen en technieken gebruikt moeten worden. Het meest trots is Margret op
het ontwerp van de wintertuin en de atriumboom in het voormalig
Telegraafgebouw.
Naast haar werk als senior technisch ontwerper is Margret mede-verantwoordelijk
voor het kwaliteitssysteem binnen Rijnboutt.
senior technisch ontwerper & BIM manager
Max werkt sinds september 2016 bij Rijnboutt, waar hij startte met zijn afstudeeronderzoek naar kostenbesparende lichtgewicht bouwsystemen. Dit deed hij voor zijn studie Bouwkunde die hij volgde aan de Hogeschool Inholland in Haarlem. Nadat hij zijn afstudeeronderzoek succesvol afrondde, startte hij met het uittekenen van woongebouw Up Mountain waarvoor hij ook een casestudy heeft gedaan in zijn afstudeeronderzoek.
Max is constant opzoek naar verbeteringen waardoor zijn werk makkelijker en sneller gedaan kan worden. Om deze reden is hij mede-verantwoordelijk voor het kwaliteitssysteem en vervult hij de rol van BIM manager binnen Rijnboutt. Daarnaast geeft Max les in Ontwerp en bouwtechnische analyse op Hogeschool Inholland in Haarlem.
architect
Michael studeerde Architectuur aan de TU Eindhoven. Zijn afstudeerproject was een architectuurhistorisch onderzoek naar architect Berlage en de Berlagiaanse traditie. Na zijn studie werkte hij ruim twee jaar bij architectenbureau Monadnock in Rotterdam. In augustus 2019 maakte Michael de overstap naar Rijnboutt, waar hij werkt aan diverse nieuwbouw- en herbestemmingsprojecten.
Downtown Chicago is Michael’s mooiste stuk stad. “Het kan gezien worden als bakermat van de moderne architectuur. De gebouwen die ik daar heb gezien, blijven mij inspireren en boeien.”
architect
Paulina koos voor Rijnboutt om de
multidisciplinaire werkwijze en de ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Ze
haalt het maximale uit de steile leercurve die haar binnen het
multidisciplinaire team geboden wordt. Nieuwsgierige collega’s inspireren haar.
In moeilijke situaties geen problemen zien, maar juist creatief worden en
vastberaden op zoek gaan naar oplossingen.
Paulina haalde haar bachelor in Architectuur en Stedenbouwkunde aan de
Technische Universiteit in Szczecin, Polen en haar master in Architectuur aan
de Academie van Bouwkunst in Amsterdam. Als tijdens haar studie in Polen begon
ze met het opbouwen van praktijkervaring, maar in Nederland kreeg ze echt de
kans opdrachten aan te pakken die inspelen op het probleem van woningnood en
dichtbevolkte steden.
zakelijk directeur
Renée (1965) studeerde Bouwkunde in Amsterdam en heeft een brede interesse in het maken van gebouwen. Daarbij horen ook producten, materialen en detaillering. Naast de techniek is ook de schoonheid van de technische uitwerking essentieel. Zij bracht dit onder meer in praktijk bij Prinsenhof in Den Haag en Blok 19 in Almere.
Als zakelijk directeur richt Renée zich op de bureauorganisatie, kwaliteit, offertes & contracten, financiën en ICT. Renée staat voor de professionaliteit van Rijnboutt. Met een ISO-gecertificeerd kwaliteitssysteem voor een hoogstaand resultaat en een efficiënt proces. Met een goede samenwerking met uitvoerende partijen om dubbel werk te voorkomen.
HR-assistent
Rinske is afgestudeerd in Human Resource Management aan de Hogeschool Rotterdam en werkte vervolgens in diverse HR-rollen. Op zoek naar een functie binnen de architectuurbranche, waar haar passie voor architectuur en design hand in hand kon gaan met haar HR-expertise, is Rinske bij Rijnboutt terechtgekomen. Sinds januari 2024 ondersteunt ze met haar HR-expertise onze HR-afdeling.
Naast haar werk studeert zij parttime Interieurvormgeving aan de KASK in Gent. Elke vrijdag reist ze heen en weer naar België voor haar opleiding, waarin ze onder andere leert over materialen, 3D-tekenen en constructietechnieken.
Voor Rinske draait zowel haar werk als haar studie om één ding: het verbeteren van de wereld van mensen. Als HR-professional helpt ze structuren en beleid te vormen om het werk leuker en makkelijker te maken. Als (toekomstig) ontwerper creëert ze ergonomische en esthetische omgevingen. Beide disciplines zijn voor haar nauw verbonden door hun focus op het welzijn van mensen en het mooier en beter maken van hun leef- en werkomgeving.
‘’Binnen Rijnboutt hebben we zoveel lieve mensen met ongelooflijk veel kennis in huis. Ik vind het enorm leuk en inspirerend om te zien wat ze allemaal ontwerpen. Het leukste aan mijn functie is dat ik met iedereen contact heb en ik kan bijdragen aan hun ontwikkeling binnen Rijnboutt’’
ontwerper stedenbouw
Na haar studie Urban Design aan Breda University of Applied Sciences besloot Sara de raakvlakken tussen stedenbouw en architectuur te gaan ontdekken. Bij Rijnboutt werkt ze in een multidisciplinair team waarbij ze zichzelf vastbijt op verschillende schaalniveaus. Volgens Sara ontstaan interessante projecten vaak vanuit samenwerking: "Ook in mijn afstudeerwerk kwamen deze thema's duidelijk naar voren. Dit inspireerde mij om te kiezen voor Rijnboutt".
senior architect
Sebastian heeft ruim 15 jaar ervaring opgedaan bij bureaus als OMA, UNStudio, NL Architects en Herman Hertzberger. Vanaf vijfjarige leeftijd werd hij als pianist en componist opgeleid in Polen en Rusland, waarna hij architectuur studeerde in Polen en Duitsland. Hij behaalde zijn master aan de Amsterdamse Academie van Bouwkunst in Nederland. Sinds 2017 werkt hij bij Rijnboutt als senior architect. Daarnaast is hij afstudeerbegeleider aan de TU Delft en gastdocent aan de Koninklijke Kunstacademie in Den Haag en de Amsterdamse Academie van Bouwkunst.
officemanager
Na verschillende opleidingen in onder andere vrijetijdsmanagement, kunst, communicatie en fotografie, was Sylvana op zoek naar een diverse, inclusieve en creatieve werkomgeving. Dit vond ze bij Rijnboutt. Hiervoor was ze werkzaam als locatiecoördinator bij een vergaderlocatie en als zelfstandig ondernemer in zowel de zorg- als evenementenbranche.
Haar zorgzame kwaliteiten en empathisch vermogen komen goed van pas binnen haar huidige rol bij Rijnboutt. Als officemanager is Sylvana de spin in het web en zorgt ze ervoor dat alles op rolletjes loopt. Sylvana’s persoonlijke missie sluit bovendien goed aan bij die van Rijnboutt: “Ik maak de stad een stukje beter door mij in te zetten voor mensen die hulp nodig hebben.’’
senior technisch ontwerper
André studeerde mbo Bouwkunde en Bouwkunde aan de Hogeschool van Amsterdam. Na enige jaren werkzaam te zijn geweest bij o.a. Tangram en ZZ+P trad hij eind 1999 in dienst bij de Architectengroep in de groep van Kees Rijnboutt. André is een allround bouwkundige met ruim 20 jaar ervaring in nieuwbouw en herbestemming.
systeem- en netwerkbeheerder
Na zijn afstuderen aan de Hogeschool van Amsterdam als bouwkundige, begon Bawar zijn carrière als BIM-modelleur bij diverse architectenbureaus die voornamelijk met Archicad werken. Zijn passie voor het vak leidde al snel tot een overstap naar het freelancecircuit, waar hij zich de afgelopen tien jaar heeft gespecialiseerd in Archicad, BIM en ICT.
Bawars kwaliteiten liggen in het trainen van personeel, bieden van strategisch advies en optimaliseren van software en hardware voor een naadloze uitvoering van projecten. Zijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar architectenbureaus die Archicad en BIM omarmen en hij kiest dan ook bewust voor Rijnboutt als een van de voorlopers op dit gebied. Bawar heeft een heldere missie binnen Rijnboutt: hij streeft ernaar architecten en bouwkundigen in staat te stellen zich te concentreren op hun werk, terwijl hij de technologische aspecten naadloos integreert en optimaliseert voor maximale efficiëntie en innovatie.
ontwerper architectuur
Oorspronkelijk afkomstig uit Roemenië, besloot Bogdan in 2014 om de bachelor Architecture Technology & Construction Management te volgen aan de UCL in Odense, Denemarken. Hij begon zijn carriere bij Vilhem Lauritzen Arkitekter in Kopenhagen en werkte vervolgens bij verschillende bureaus in Denemarken en Nederland.
In 2020 startte Bogdan met de master Architectuur aan Fontys Hogeschool van de Kunsten in Tilburg en sinds maart 2021 startte hij met zijn stage bij Rijnboutt. Inmiddels werkt Bogdan bij Rijnboutt als ontwerper architectuur en verdiept hij zich in duurzaamheid en parametrisch ontwerpen.
interim PR- en communicatiemanager
Zo’n 20 jaar geleden is Carin haar loopbaan gestart bij de Koninklijke BAM Groep. De bouw- en vastgoedwereld heeft ze daarna niet meer verlaten; bij een ingenieursbureau, strategisch communicatiebureau, gemeente Utrecht, belegger en diverse ontwikkelaars heeft ze ervaring opgedaan. In het begin in loondienst en de laatste 6 jaar als ZZP’er. Met Rijnboutt kan ze nu ook een architectenbureau aan haar lijstje toevoegen.
“Mijn hart ligt bij het strategisch overbrengen van een boodschap. Erg leuk om daarvoor dit keer in de wereld van de architect te duiken. Ik kijk er naar uit om de expertise en mooie projecten van Rijnboutt onder de aandacht te brengen.”
communicatiemanager
Na haar studie Theater-, Film- en Televisiewetenschap aan de Universiteit Utrecht, is Carlijn het communicatievak ingerold. Haar passie voor PR en communicatie heeft ze vanaf 2011 ontwikkeld bij diverse filmdistributeurs en PR-bureaus in de entertainment- en designbranche. In juni 2020 heeft Carlijn de overstap gemaakt naar Rijnboutt.
Met een brede interesse voor de creatieve sector, biedt Rijnboutt een mooie kans: “Of het nu gaat om een film, theaterstuk of stedenbouwkundig plan: strategisch communiceren over de creatieve en unieke elementen van een project is wat ik het liefste doe. De focus op sociale en duurzame projecten bij Rijnboutt is iets waar ik persoonlijk veel affiniteit mee heb.”
ontwerper stedenbouw
Na zijn Bachelor in Architectuur en Stedenbouw aan de Technische Universiteit van Warschau, vervolgde Damian zijn studie aan de TU Delft. Hij studeerde af bij Explore Lab, een multidisciplinaire studio gericht op de toekomst van voormalige mijnbouwgebieden in Polen. Na het afronden van zijn studie deed hij ervaring op in zowel Warschau als Amsterdam, waar hij werkte aan verschillende architectonische, stedenbouwkundige en ruimtelijke onderzoeksprojecten.
Met een achtergrond in zowel architectuur als stedenbouw streeft Damian ernaar bij te dragen aan multidisciplinaire samenwerkingsverbanden voor grootschalige stedelijke projecten bij Rijnbout. Hij maakt graag gebruik van digitale tools om complexe uitdagingen aan te pakken en wil onderzoeken hoe deze tools het stedenbouwkundige ontwerpproces kunnen verbeteren en faciliteren. Hij is vooral geïnteresseerd in het gebruik van generatief ontwerp om workflows te verbeteren en in het onderzoeken van de veranderende rol van technologie op het gebied van stedelijk ontwerp.
architect en BIM-expert
Dario groeide op in Milaan waar hij zijn bachelor in Architectuur behaalde aan de Politecnico di Milano. Hij studeerde in februari 2018 cum laude af aan de TU Eindhoven, waar hij tijdens zijn studie verschillende tentoonstellingen organiseerde als oprichter van The Curational Research Collective. Dario is bij de TU Eindhoven betrokken gebleven als tutor voor de bachelor design ateliers.
Als BIM-expert ontwerp zorgt Dario in verschillende projecten bij Rijnboutt voor een perfecte samenwerking tussen het ontwerpproces en de technische implementatie van het ontwerp. Ook is Dario sinds 2021 een van de eerste architecten in Nederland die geaccrediteerd is om de mogelijkheden voor het behalen van een WELL-certificering te onderzoeken. De eerste bouwstandaard die zich uitsluitend op de gezondheid en het welzijn van de mens richt.
senior architect
In januari 2016 studeerde Eke cum laude af aan de opleiding Architectuur bij de TU Delft. Tijdens haar master studeerde zij Meubel- en Interieurontwerp aan de KADK in Kopenhagen en werkte ze in Tokyo bij Schemata Architects. In haar afstudeeronderzoek legde ze de focus op de relatie tussen architectuur en natuur in de Japanse architectuur.
Na haar afstuderen werkte Eke aan aantal jaar in Scandinavië voor Johannes Norlander Arkitektur en Förstberg Ling. Na bij Rapp+Rapp in Amsterdam te werken, kwam Eke het Rijnboutt-team versterken. Met haar scherpe aandacht voor verschillende schaalniveaus weet Eke door middel van contextueel ontwerpen een gebouw te verankeren in zijn omgeving.
architect directeur
Frederik Vermeesch (Brussel, 1976) studeerde in 1999 af aan de Vrije Universiteit Brussel als burgerlijk ingenieur-architect. Hij is geïnteresseerd in de verscheidenheid aan programma die de stad te bieden heeft. Het faciliteren van dat programma, in vormgeving en gebruikservaring, beschouwt hij als zijn primaire taak. Het gaat hem daarbij vooral om de interactie van het gebouw met zijn omgeving, de stedelijke samenhang en de context waarbinnen gebouwen en plekken hun betekenis krijgen.
Zijn interesse vertaalt zich in een breed portfolio op verschillende schaalniveaus. De herbestemming van rijksmonumenten zoals het voormalige postkantoor aan de Neude in Utrecht, het Citroën-noordgebouw – The Garage en de transformatie van het voormalige Telegraafgebouw (beide in Amsterdam) behoren tot de de blikvangers. Dit geldt ook voor publieke gebouwen en centrumgebieden met een grote diversiteit aan functies zoals het stadsdeelcentrum Gelderlandplein en het Rokin District in Amsterdam, of het centrum van Tilburg.
Tevens is hij verantwoordelijk voor diverse stedenbouwkundige opgaven waarin stedelijke vernieuwing en verdichting centraal staan: zijn ontwerp voor de vernieuwing van de Van Deysselbuurt is daar een goed voorbeeld van. Op dit moment werkt hij aan verschillende transformaties van centrumgebieden: centrum Paddepoel (Groningen), centrum Overvecht (Utrecht), Laakhaven Centraal (Den Haag), het centrum van Dukenburg (Nijmegen) en het centrum van Schalkwijk (Haarlem). Bij al deze transformaties wordt vormgegeven aan een stedelijk milieu in hoge dichtheid met een gemengd programma van winkels, wonen, werken en sociaal-culturele voorzieningen.
Daarnaast is hij hoofdarchitect voor het Stadshart Amstelveen, lid van het Q-team Zandvoort-kustzone, lid van de Commissie Mens, Trends en Community van stichting KERN, lid van de denktank ‘kerngebieden van de toekomst’, neemt hij deel aan het denkteam ‘de inrichting van Nederland 2040’ van de Vereniging Nederlandse Gemeenten en ‘de werkplaats (Ver)bouwcontinuïteit’ van Stichting de Vernieuwde Stad. Hij was recentelijk lid van de jury ‘Architectenweb Awards 2022’ en van de vakjury ‘Amsterdamse Architectuurprijs 2023’.
senior projectcoördinator
Jaap studeerde Architectuur aan de TU Delft. Hij werkte kort bij biq architecten en startte vervolgens bij de Architectengroep. Hij werkte veel samen met Kees Rijnboutt aan grote binnenstedelijke projecten.
Jaap hecht waarde aan eenvoud. Vanaf het ontwerp tot aan de realisatie van een project coördineert hij het proces waardoor continuïteit gewaarborgd is. Hij vindt het belangrijk dat ontwerp- én uitvoeringsaspecten tijdens het gehele proces worden meegewogen en elkaar versterken.
Je zal Jaap niet snel vinden buiten de stad. “Ik hou van de dynamiek en de hectiek van de stad. Veel mensen zoeken rust tijdens hun vakantie, bij mij werkt het andersom. Ik hou van steden die aan zee liggen in een warm klimaat, dat geeft een stad de juiste vibe.”
senior ontwerpgericht onderzoeker en redacteur
Jan is architect met een achtergrond in de beeldende kunst. Hij nam deel aan diverse solo- en groepstentoonstellingen in binnen- en buitenland, had verschillende docentschappen en was lid van jury’s en adviesorganen. Voor zijn werk als beeldend kunstenaar ontving hij meermalen een beurs van het Fonds BKVB. In 2006 begon hij aan een studie architectuur aan de Academie van Bouwkunst in Amsterdam. Hij studeerde cum laude af met een transdisciplinaire ontwerpstrategie voor de transformatie van een naoorlogse galerijflat (Kleiburg, Bijlmermeer). Projecten onder eigen naam verschenen in het Jaarboek Architectuur in Nederland 2014-15 en het Jaarboek Architectuur in Nederland 2015-16.
Naast zijn werkzaamheden als architect geeft Jan les op de afdeling DOGtime IDUM aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam. Ook is hij actief als schrijver en criticus. Recente teksten van zijn hand verschenen ondermeer in Volume, ArchiNed en Forum. Jan is hoofdredacteur van Rijnboutt Magazine en schreef de tekst voor een oeuvre-publicatie over het werk van Kees Rijnboutt.
senior projectcoördinator kwaliteitscoördinator
Joost is al drie decennia een stabiele en belangrijke kracht binnen Rijnboutt. In 1990 is Joost in dienst getreden bij ‘de Architectengroep’, de rechtsvoorganger van Rijnboutt. Na een korte onderbreking is hij sinds 2003 weer werkzaam voor Rijnboutt. “In mijn opvatting over architectuur en bouwkunst zijn ontwerp en uitvoering onlosmakelijk met elkaar verbonden. Daarmee is ons bureau de plek voor mij om betekenisvol te kunnen werken aan de gebouwde omgeving.”
Joost is projectcoördinator. Daarnaast vervult Joost de rol van kwaliteitscoördinator en is daardoor een belangrijke vraagbaak en kennisdrager. Hij begeleidt collega’s in de aanpak van projecten en draagt bij aan de ontwikkeling van technische concepten van projecten en het vergroten van het bouwkundige kennisniveau van het bureau. “Het bureau is voor mij een inspirerende omgeving omdat we met verschillende disciplines tegelijkertijd werken aan de opgave. Vanuit alle mogelijke invalshoeken groeit vanuit visie en met vakmanschap het uiteindelijke project.”
senior architect en erfgoedspecialist
Jurriën voltooide in 2011 zijn Master in Architecture and Built Environment aan de TU Delft. Hij is ruim 11 jaar werkzaam geweest bij Allard Architecture, waar hij als Senior Architect en Associate Architect veel ervaring heeft opgedaan in onder andere transformatie van historisch erfgoed.
De overstap naar Rijnboutt in 2019 was een logisch vervolg van zijn carrière. “Door de brede blik die Rijnboutt heeft, waarbij alle disciplines (architectuur, stedenbouw, landschap, duurzaamheid en erfgoed) in kantoor aanwezig zijn, word ik als ontwerper uitgenodigd om altijd breder bezig te zijn dan uitsluitend architectuur. Ik leer daarbij veel van de stedenbouwkundigen en landschapsontwerpers, dit maakt mij sterker bewust van de kracht van de onbebouwde ruimte die gebouwen omgeven.”
Voor Jurriën zijn er een paar plekken ter wereld waar op magische wijze diverse onderdelen van zijn leven samenkomen en elkaar versterken: “In San-Sebastian (Donostia) komen mijn passies samen: fascinatie voor de stedelijke omgeving waarin erfgoed en moderniteit samenkomen, het onbeschrijfelijke genot dat gastronomie teweeg kan brengen, en mijn grote liefde voor de kust en de surfsport.”
ontwerper architectuur
Klaudia is afgestudeerd aan de Faculty of Architecture aan de University of Technology in Warschau. Ze is altijd al gefascineerd door de mix van industriële en moderne architectuur: “I’m curious about the places where a postindustrial structure meets modern approach. The reuse of the former industrial parts of the city is a sustainable practice with economic and social values. What more do we need?”
Naast haar rol als Assistent Ontwerper Architectuur bij Rijnboutt, combineert ze in haar vrije tijd ook haar Poolse roots met haar voorliefde voor architectuur. In haar eigen Pools gesproken podcast Architektura Powinna gaat ze in gesprek met diverse gasten uit de internationale architectuurwereld.
ontwerper architectuur
Kristina heeft haar bachelordiploma behaald aan de Faculteit Bouwkunde van de Technische Universiteit Eindhoven, gevolgd door een Master in Architectuur aan de TU Delft. Tijdens haar masteropleiding deed Kristina waardevolle ervaring op tijdens haar stage bij Monadnock in Rotterdam. Haar afstudeerproject richtte zich op adaptief hergebruik en contextuele architectuur binnen dichtbevolkte stedelijke omgevingen. Ze had als doel om aan te tonen hoe verwaarloosde ruimtes mogelijkheden bieden voor het creëren van hoogwaardige, duurzame architectuur en het revitaliseren van buurten.
De multidisciplinaire aanpak van Rijnboutt sluit perfect aan bij haar interesse in het aanpakken van complexe architectonische en stedenbouwkundige uitdagingen. Kristina heeft zich bij ons team aangesloten vanuit de overtuiging dat samenwerking tussen diverse disciplines leidt tot het ontstaan van beter doordachte ontwerpen, die op hun beurt bijdragen aan het verbeteren van de stad. Bij Rijnboutt wil Kristina haar kennis verbreden in het omgaan met veelzijdige architectuurprojecten in Nederland.
ontwerper stedenbouw
Na haar studie Urban Design aan de NHTV is Laura ruim 3 jaar werkzaam geweest bij bureau IMOSS in Amersfoort. Sinds april 2020 werkt ze bij Rijnboutt. De multidisciplinaire samenwerking tussen de stedenbouwkundig ontwerpers, landschap ontwerpers, architecten en technisch ontwerpers sprak haar aan en ze is er erg enthousiast over. “Verschillende blikken houden je scherp en goede communicatie intern houdt het werk efficiënt.”
architect
Linda heeft een voorkeur voor herbestemmingen, stedelijke transformaties en integrale projecten. Met ‘Heritage & Architecture’ als afstudeerrichting heeft ze haar Bouwkundestudie aan de TU Delft afgesloten om vervolgens ervaring op te doen met een PEP (Professional Experience Program). Ook is ze twee jaar werkzaam geweest als ontwerper bij TARRA Architectuur en Stedenbouw in Den Bosch.
Linda draagt graag bij
aan een duurzame en inclusieve samenleving, gezond ouder worden en een
circulaire economie. Het verhaal en de boodschap van een locatie is voor Linda
belangrijk voor een ontwerp. De zorgvuldigheid van een ontwerp zit voor haar in
het luisteren, elke context stelt immers andere vragen. Gebouwen vertellen over
geschiedenis en toekomst, over oude gebruiken of nieuwe mogelijkheden.
architect directeur
Maarten (1979) volgde zijn opleiding aan de TU Delft en aan de KTH Stockholm, waarna hij in 2004 twee mastertitels behaalde, in Architectuur en Bouwtechnologie. Deze breed georiënteerde scholing belichaamt de integrale en multidisciplinaire aanpak in zijn werk als architect. Daarbij staan vakmanschap, authenticiteit en innovatie centraal.
In elke ontwerpopgave zoekt hij inspiratie in het verhaal achter de plek, de omgeving en de gebruikers. De uitdaging zit in het toevoegen van een nieuw hoofdstuk aan dat verhaal. Een eigentijdse, duurzame bijdrage die opnieuw betekenis geeft aan de plek in de stad. Onderzoek en studies bieden Maarten verdieping in het vak, waar mogelijk met behulp van andere vakdisciplines. Duurzaamheid en technische innovaties waaronder BIM zijn hierbij belangrijke thema’s.
Samen een klus klaren, daar haalt Maarten het meeste plezier uit. Zo heeft hij een veelzijdig portfolio kunnen opbouwen. Kenmerkende recente projecten zijn woongebouw Up Mountain in Amstelveen, de transformaties van monumentale panden aan de Warmoesstraat, Beursstraat en Prins Hendrikkade in Amsterdam, een wooncomplex aan de Groen van Prinstererlaan in Amstelveen en de transformatie van het monomane bedrijventerrein Amstel III tot een nieuw levendig stadsdeel van Amsterdam.
senior technisch ontwerper
Marcel werkt al meer dan 30 jaar samen met architecten aan gebouwen die langer meegaan dan de functie waarvoor ze ooit bedacht zijn. Die duurzaam zijn omdat ze ruimtelijke en architectonische kwaliteiten hebben, flexibel zijn en met materialen zijn gebouwd die mooi verouderen. Marcel engineert met een enorme dosis bevlogenheid en liefde voor zijn vak en met gevoel voor esthetiek en uitvoerbaarheid.
Rijnboutt geeft Marcel de uitdaging en vrijheid om in grootschalige, complexe projecten met verschillende bouwteampartners, met ieder hun eigen discipline, steeds weer tot een goed gebouw te komen.
senior technisch ontwerper
Margret studeerde Bouwkunde
aan de Hogeschool van Amsterdam en startte vervolgens een studie Architectuur
aan de Academie voor Bouwkunsten. Al tijdens haar studie werkte ze bij de
Architectengroep, in de groep van Kees Rijnboutt. “Een goede architect moet ook
oog hebben voor detail”, vindt Margret. Ze denkt dan ook graag mee met
ontwerpers om te bekijken hoe het ontwerp gerealiseerd kan worden en welke
materialen en technieken gebruikt moeten worden. Het meest trots is Margret op
het ontwerp van de wintertuin en de atriumboom in het voormalig
Telegraafgebouw.
Naast haar werk als senior technisch ontwerper is Margret mede-verantwoordelijk
voor het kwaliteitssysteem binnen Rijnboutt.
ontwerper stedenbouw
Maria heeft twee masteropleidingen afgerond in stedenbouw, beleidsontwerp en stedelijke plattelandsontwikkeling aan de Politecnico di Milano in Italië en de Tongji University in China. Met zes jaar werkervaring bij uiteenlopende bureaus, waaronder FBW Architects, PosadMaxwan strategy x design en Delva Landscape architects, heeft ze veel kennis en expertise opgedaan in zowel architectuur als stedenbouw. Door haar diverse achtergrond kan ze op elk schaalniveau bijdragen aan stedenbouwkundige projecten.
Maria heeft voor Rijnboutt gekozen vanwege de multidisciplinaire aanpak en gedeelde passie voor het verbeteren van gemeenschappen. Ze is ervan overtuigd dat elke stad uniek is en zorgvuldig ontworpen dient te worden: ''Elke stad is bijzonder en moet ook als zodanig worden behandeld''. Ze kijkt ernaar uit een waardevolle en goed geïnformeerde bijdrage te leveren aan de actuele uitdagingen in de stedelijke omgeving.
senior technisch ontwerper & BIM manager
Max werkt sinds september 2016 bij Rijnboutt, waar hij startte met zijn afstudeeronderzoek naar kostenbesparende lichtgewicht bouwsystemen. Dit deed hij voor zijn studie Bouwkunde die hij volgde aan de Hogeschool Inholland in Haarlem. Nadat hij zijn afstudeeronderzoek succesvol afrondde, startte hij met het uittekenen van woongebouw Up Mountain waarvoor hij ook een casestudy heeft gedaan in zijn afstudeeronderzoek.
Max is constant opzoek naar verbeteringen waardoor zijn werk makkelijker en sneller gedaan kan worden. Om deze reden is hij mede-verantwoordelijk voor het kwaliteitssysteem en vervult hij de rol van BIM manager binnen Rijnboutt. Daarnaast geeft Max les in Ontwerp en bouwtechnische analyse op Hogeschool Inholland in Haarlem.
ontwerper architectuur
Mees studeerde Bouwkunde aan de TU Delft en voegde daar een master in Architectuur aan toe. Werkervaring deed hij o.a. op bij Kraaijvanger Architecten, Fokkema & Partners en Studio Ossidiana. Hij werkt bij Rijnboutt om de vakkennis, de complexe opgaves en de multidisciplinaire projectaanpak. Doordat de verschillende disciplines vanaf moment één deelnemen aan de opgave, wordt er op verschillende schaalniveaus ontworpen; van de stedenbouwkundige context tot het bouwtechnisch ontwerp. Mees vindt uitdaging in het zorgen voor een heldere alomvattende en passende oplossing.
architect
Michael studeerde Architectuur aan de TU Eindhoven. Zijn afstudeerproject was een architectuurhistorisch onderzoek naar architect Berlage en de Berlagiaanse traditie. Na zijn studie werkte hij ruim twee jaar bij architectenbureau Monadnock in Rotterdam. In augustus 2019 maakte Michael de overstap naar Rijnboutt, waar hij werkt aan diverse nieuwbouw- en herbestemmingsprojecten.
Downtown Chicago is Michael’s mooiste stuk stad. “Het kan gezien worden als bakermat van de moderne architectuur. De gebouwen die ik daar heb gezien, blijven mij inspireren en boeien.”
architect
Paulina koos voor Rijnboutt om de
multidisciplinaire werkwijze en de ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Ze
haalt het maximale uit de steile leercurve die haar binnen het
multidisciplinaire team geboden wordt. Nieuwsgierige collega’s inspireren haar.
In moeilijke situaties geen problemen zien, maar juist creatief worden en
vastberaden op zoek gaan naar oplossingen.
Paulina haalde haar bachelor in Architectuur en Stedenbouwkunde aan de
Technische Universiteit in Szczecin, Polen en haar master in Architectuur aan
de Academie van Bouwkunst in Amsterdam. Als tijdens haar studie in Polen begon
ze met het opbouwen van praktijkervaring, maar in Nederland kreeg ze echt de
kans opdrachten aan te pakken die inspelen op het probleem van woningnood en
dichtbevolkte steden.
stagiair architectuur
In 2021 studeerde Piotr aan de Cracow University of Technology, waar hij de opleiding Architectuur volgde. Later verhuisde hij naar Italië om zijn studie voort te zetten aan het Politecnico di Torino. Tijdens zijn studie deed hij waardevolle praktijkervaring op door deel te nemen aan diverse architectuurwedstrijden. Bij de ‘Paradyz Designers Competition’ won hij de eerste prijs in de categorie ‘Student Project’ met zijn 3D-ontwerp voor het interieur van een universiteitsgebouw, geïnspireerd op de jungle in Brazilië. Daarnaast deed hij mee aan de wedstrijd van ‘Konkurs Architektury Ceglanej’, waar hij een bijzondere erkenning kreeg voor zijn ontwerp van een vrijstaande woning, waarin hij esthetiek en functionaliteit combineerde.
De esthetiek van onze projecten, zoals de Lego flagshipstore in Amsterdam en het transformatieproject Herestraat in Groningen, spreekt Piotr aan. Hij wil zich binnen Rijnboutt verder ontwikkelen op het gebied van grootschalige en stedelijke projecten. Hij is ervan overtuigd dat stedelijke ruimtes altijd verbeterd kunnen worden en wil zich richten op het toegankelijker en opener maken van deze ruimtes voor iedereen.
zakelijk directeur
Renée (1965) studeerde Bouwkunde in Amsterdam en heeft een brede interesse in het maken van gebouwen. Daarbij horen ook producten, materialen en detaillering. Naast de techniek is ook de schoonheid van de technische uitwerking essentieel. Zij bracht dit onder meer in praktijk bij Prinsenhof in Den Haag en Blok 19 in Almere.
Als zakelijk directeur richt Renée zich op de bureauorganisatie, kwaliteit, offertes & contracten, financiën en ICT. Renée staat voor de professionaliteit van Rijnboutt. Met een ISO-gecertificeerd kwaliteitssysteem voor een hoogstaand resultaat en een efficiënt proces. Met een goede samenwerking met uitvoerende partijen om dubbel werk te voorkomen.
HR-assistent
Rinske is afgestudeerd in Human Resource Management aan de Hogeschool Rotterdam en werkte vervolgens in diverse HR-rollen. Op zoek naar een functie binnen de architectuurbranche, waar haar passie voor architectuur en design hand in hand kon gaan met haar HR-expertise, is Rinske bij Rijnboutt terechtgekomen. Sinds januari 2024 ondersteunt ze met haar HR-expertise onze HR-afdeling.
Naast haar werk studeert zij parttime Interieurvormgeving aan de KASK in Gent. Elke vrijdag reist ze heen en weer naar België voor haar opleiding, waarin ze onder andere leert over materialen, 3D-tekenen en constructietechnieken.
Voor Rinske draait zowel haar werk als haar studie om één ding: het verbeteren van de wereld van mensen. Als HR-professional helpt ze structuren en beleid te vormen om het werk leuker en makkelijker te maken. Als (toekomstig) ontwerper creëert ze ergonomische en esthetische omgevingen. Beide disciplines zijn voor haar nauw verbonden door hun focus op het welzijn van mensen en het mooier en beter maken van hun leef- en werkomgeving.
‘’Binnen Rijnboutt hebben we zoveel lieve mensen met ongelooflijk veel kennis in huis. Ik vind het enorm leuk en inspirerend om te zien wat ze allemaal ontwerpen. Het leukste aan mijn functie is dat ik met iedereen contact heb en ik kan bijdragen aan hun ontwikkeling binnen Rijnboutt’’
HR manager
Rowan is al meerdere jaren werkzaam bij Rijnboutt. Na het afronden van een HR management opleiding greep ze de kans om de functie van HR manager bij Rijnboutt te gaan vervullen. Rowan vertaalt de strategie van het bureau naar het personeelsbeleid.
“Als HR manager sla ik een brug tussen medewerkersbelangen en wat goed is voor de organisatie. Of het nou gaat over een inclusieve organisatiecultuur, persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling of recruitment, ik kijk ernaar vanuit verschillende perspectieven en beoordeel vervolgens wat het beste is voor iedereen. Maar bovenal zorg ik ervoor dat mijn collega’s goed op hun plek zitten en het beste uit zichzelf en hun werk kunnen halen.”
ontwerper stedenbouw
Na haar studie Urban Design aan Breda University of Applied Sciences besloot Sara de raakvlakken tussen stedenbouw en architectuur te gaan ontdekken. Bij Rijnboutt werkt ze in een multidisciplinair team waarbij ze zichzelf vastbijt op verschillende schaalniveaus. Volgens Sara ontstaan interessante projecten vaak vanuit samenwerking: "Ook in mijn afstudeerwerk kwamen deze thema's duidelijk naar voren. Dit inspireerde mij om te kiezen voor Rijnboutt".
stagiair technisch ontwerp
Sebastiaan is sinds september werkzaam als stagiair technisch ontwerp bij Rijnboutt. Momenteel studeert hij Built Environment aan de Hogeschool van Amsterdam, met een specialisatie in Architectonische Techniek. Al van jongs af aan heeft Sebastiaan een grote fascinatie voor architectuur, waarbij zijn aandacht vooral uitgaat naar de technische aspecten van het vak. Zo werd zijn interesse voor het programma Archicad ontwikkeld tijdens een presentatie door Kubus, in samenwerking met Rijnboutt.
Met zijn focus voor technische en bouwkundige vraagstukken en zijn ambitie in restauraties, landelijk en duurzaam bouwen, sluit Sebastiaan goed aan bij de 360-graden aanpak van Rijnboutt.
Tijdens zijn stage hoopt hij een waardevolle bijdrage te leveren aan het grotere proces, door een frisse blik op de projecten te werpen en zo bij te dragen aan de verbetering van de stad en de leefomgeving.
senior architect
Sebastian heeft ruim 15 jaar ervaring opgedaan bij bureaus als OMA, UNStudio, NL Architects en Herman Hertzberger. Vanaf vijfjarige leeftijd werd hij als pianist en componist opgeleid in Polen en Rusland, waarna hij architectuur studeerde in Polen en Duitsland. Hij behaalde zijn master aan de Amsterdamse Academie van Bouwkunst in Nederland. Sinds 2017 werkt hij bij Rijnboutt als senior architect. Daarnaast is hij afstudeerbegeleider aan de TU Delft en gastdocent aan de Koninklijke Kunstacademie in Den Haag en de Amsterdamse Academie van Bouwkunst.
senior ontwerper stedenbouw
Stella behaalde zowel haar bachelor- als haar masterdiploma Architectuur aan de TU Delft, met verbredende vakken aan de Universiteit Utrecht en UTS Sydney. Tijdens haar studie heeft ze zich verdiept in de stad als zelf-organiserend complex systeem. De stad wordt ontworpen door mensen, maar ‘ontstaat’ tegelijkertijd ook spontaan. Ze ontwikkelde een theorie waarbij dit zelf-organiserende systeem ook op kleinere schaal kan werken, bijvoorbeeld bij een gebouw, ensemble of landschap.
De afgelopen vier jaar heeft ze bij ECHO Urban Design in Rotterdam gewerkt op het grensvlak van stedenbouwkunde en landschapsarchitectuur. Wat Stella bij Rijnboutt graag wil oppakken zijn complexe opgaves in stedelijke centrumgebieden, waarbij de oplossing interdisciplinair is. Ook is zij gepassioneerd over parametrisch ontwerpen en onderzoekt zij graag hoe dit slim ingezet kan worden in stedenbouw en landschap.
officemanager
Na verschillende opleidingen in onder andere vrijetijdsmanagement, kunst, communicatie en fotografie, was Sylvana op zoek naar een diverse, inclusieve en creatieve werkomgeving. Dit vond ze bij Rijnboutt. Hiervoor was ze werkzaam als locatiecoördinator bij een vergaderlocatie en als zelfstandig ondernemer in zowel de zorg- als evenementenbranche.
Haar zorgzame kwaliteiten en empathisch vermogen komen goed van pas binnen haar huidige rol bij Rijnboutt. Als officemanager is Sylvana de spin in het web en zorgt ze ervoor dat alles op rolletjes loopt. Sylvana’s persoonlijke missie sluit bovendien goed aan bij die van Rijnboutt: “Ik maak de stad een stukje beter door mij in te zetten voor mensen die hulp nodig hebben.’’
aankomend technisch ontwerper
Na het behalen van zijn diploma als meubelmaker volgt Teun momenteel de bacheloropleiding Architectonische Techniek aan de Hogeschool van Amsterdam. Tijdens zijn studieperiode heeft hij een steeds groter enthousiasme ontwikkeld voor techniek en architectuur.
Bij Rijnboutt wil Teun zijn oog voor detail verder ontwikkelen. Vooral de technische uitwerking achter de maakbaarheid van aantrekkelijke gebouwen vergt zijn aandacht. Ook wil Teun meer kennis opdoen van het bouw- en ontwerpproces: van concept tot oplevering.