Beurspassage Amsterdam: 1.Lecture ARCAM

18 oktober 2016
Beurspassage Damrak

Op donderdag 1 december staat de 1·Lecture van ARCAM in het teken van de gloednieuwe Beurspassage. Een dag voor de officiële opening spreken de New Yorkse architect Paul Whalen (RAMSA) en ontwikkelaar Frank van Kessel (Top Vastgoed), samen met kunstenaars Arno Coenen en Iris Roskam, over het ontwerp en het ontwikkelingsproces van dit bijzondere project.

Samenwerking

Net als bij de 1·Lecture over de A’DAM Toren staan we stil bij de intensieve samenwerking tussen de verschillende partijen. De nieuwe Beurspassage, met daarin het gerealiseerde kunstwerk ‘Amsterdam Oersoep’, vormt de kroon op het werk van het herontwikkelingsproject Nowadays dat de omliggende panden Damrak 70, 80 en Nieuwendijk 196 omvat.

  • Datum: Donderdag 1 december
  • Tijd: 20.00 uur
  • Locatie: Academie van Bouwkunst Amsterdam, Waterlooplein 213 te Amsterdam
  • Prijs: €5,- te koop in de webshop Daarnaast zijn de tickets te koop aan de deur, vanaf 19.30 uur op de avond van de lezing (indien voorradig). Studenten van de Academie van Bouwkunst Amsterdam hebben vrij toegang op vertoon van collegekaart.
  • Voertaal: Engels.

Sprekers

Architect Paul Whalen is partner bij het New Yorkse architectenbureau Robert A.M. Stern Architects (RAMSA). Samen met het Nederlandse architectenbureau Rijnboutt werkten zij aan de ontwerpen voor de herontwikkeling van de Beurspassage.

Ontwikkelaar Frank van Kessel is partner bij Top Vastgoed. In opdracht van Bouwinvest definieerde Top Vastgoed het herontwikkelingsplan voor de panden Damrak 70, 80 en Nieuwendijk 196.

Kunstenaars Arno Coenen en Iris Roskam (bekend van de plafondafbeelding ‘Horn of Plenty’ in de Markthal Rotterdam) zijn, samen met Hans van Bentem (bekend van onder andere zijn beroemde kroonluchters uit de campagnes van Victor & Rolf) verantwoordelijk voor het kunstwerk ‘Amsterdam Oersoep’. Voor het kunstwerk is gebruikgemaakt van bijzondere materialen en ambachtelijk vakmanschap. Daarnaast is de passage aangekleed met grote kroonluchters, geïnspireerd op fietsonderdelen, ontworpen door Hans van Bentem.

arcam.nl