Bouw Damrak officieel gestart!

02 juli 2014
Beurspassage-Damrak-Nieuwendijk-Amsterdam-0

Bouwcombinatie DuraVermeer/De Nijs is vandaag officieel gestart met de bouw van Damrak 70. In opdracht van Bouwinvest en TOP Vastgoed werkt Rijnboutt sedert 2012 samen met Robert Stern Architects (RAMSA) uit New York aan het voormalig C&A gebouw aan het Damrak in Amsterdam.

Het gebouw wordt getransformeerd tot een nieuw warenhuis van ruim 18.000 vierkante meter en moet gaan functioneren als nieuwe hoogwaardige stedelijke ontmoetingsplek in de binnenstad. Na de transformatie zullen Primark en C&A hier hun flagship-store openen. Tijdens de verbouwing blijft C&A open voor het publiek.

Beurspassage Damrak

De ontwikkeling sluit aan bij het 1012-beleid van de gemeente Amsterdam gericht op een algehele imago verbetering van dit entreegebied van de binnenstad. Het is een van de negen zogenaamde sleutelprojecten die bijdragen aan een verandering en verbetering van het culturele en winkel- en horeca-aanbod; en helpt in een opwaardering van verbindingen tussen belangrijke plekken in de binnenstad. De beurspassage is zo’n verbinding. Het plan is dan ook in nauw overleg met de Gemeente Amsterdam, bewoners en ondernemers uit de buurt tot stand gekomen.

Beurspassage Damrak

Via de website van Nowadays zijn de ontwikkelingen rond het Damrak en de Nieuwendijk online te volgen.