Bouw fase 2 voormalige Schoutenwerf Muiden feestelijk van start

10 juli 2023
Werf aan de sluis

Op donderdag 6 juli is door de eerste koper ‘de eerste paal’ geslagen van de woningen die gebouwd worden op de voormalige Schoutenwerf in Muiden. De bouw van de 32 door ons ontworpen woningen (fase 2) van het project De Werf bij de Sluis is hiermee officieel gestart.

 

In januari 2022 gaf wethouder Nico Schimmel van gemeente Gooise Meren al het formele startsein voor de grootschalige transformatie van dit historierijke gebied in de oude stadskern van Muiden. In mei 2022 zijn de voorbereidingen getroffen voor de sloop van de opstallen. Ondertussen is meer dan 60% van de woningen in fase 2 verkocht en hebben de sloop- en saneringswerkzaamheden plaatsgevonden. Na het funderen wordt de grond verder afgegraven om de ondergrondse parkeergarage te realiseren.

De Werf bij de Sluis-Rijnboutt

Over De Werf bij de Sluis

Project De Werf bij de Sluis in Muiden wordt in opdracht van Egeria Real Estate Development door New Cheese Development ontwikkeld. De voormalige industriële locatie zal worden getransformeerd naar watergerichte appartementen, penthouses en werfwoningen. Alle woningen liggen aan de Vecht en aan een autoluw binnenterrein dat fraai wordt aangelegd. De woningen variëren van 98 m2 tot 222 m2, hebben allen energielabel A+++ en zijn aangesloten op een warmtepomp.

De ontwikkeling omvat tevens een ondergrondse parkeergarage en een jachthaven. Kopers in het project hebben het eerste huurrecht voor een ligplaats in deze haven.

Fase 1 is al geruime tijd verkocht en omvat 3 monumentale renovatiewoningen en 3 zelfbouwkavels. De start van de verkoop van fase 3 start naar verwachting in het voorjaar van 2024.

De Werf bij de Sluis Muiden avond

Meer informatie: www.dewerfbijdesluisinmuiden.nl
Visualisaties: CIIID
Foto’s: New Cheese Development