Bouw officieel van start

24 oktober 2012
de ontmoeting

Donderdag 18 oktober is met een feestelijke handeling de start bouw van het project De Ontmoeting in Amstelveen gevierd. Dit project is ontwikkeld door M.J. de Nijs Projectontwikkeling B.V. en bestaat uit 257 ruime lichte appartementen, verdeeld over 5 gebouwen. De plint van in totaliteit ca. 5.500 m² is geschikt voor diverse voorzieningen en er is een gezamenlijke onderliggende parkeergarage (395 parkeerplaatsen). Tijdens de feestelijke handeling hebben M.J. de Nijs Projectontwikkeling BV, Altera Vastgoed NV, Woningstichting Eigen Haard, Zonnehuisgroep Amstelland en Jan-Willem Groot, wethouder van de Gemeente Amstelveen, samen de eerste kolom op de begane grond gestort.\

De Ontmoeting bestaat uit 5 gebouwen waarvan er 2 zijn gekocht door het sectorale vastgoedfonds Altera Vastgoed NV met daarin 113 vrije sector huurwoningen. Woningstichting Eigen Haard heeft 2 torens afgenomen met daarin 58 vrije sector huurwoningen en 38 appartementen in de sociale huur. In de 5e toren worden 48 woningen langjarig gehuurd door de Zonnehuisgroep Amstelland. De commerciële plint van de gebouwen wordt te huur aangeboden door De Nijs Projectontwikkeling en is reeds voor 80% verhuurd. De huurders zijn zorg gerelateerde bedrijven, waaronder een kinderdagverblijf, een mondhygiënist en de Zonnehuisgroep Amstelland met diverse functies.

Tijdens de bijeenkomst hebben alle partijen gesproken. De nadruk lag hierin met name op de goede samenwerking; op de omvang van het project, in deze economische tijd heel bijzonder; op de locatie, dicht bij het centrum, het openbaar vervoer en de snelweg en alle medisch maatschappelijke voorzieningen in de buurt. Tevens werd extra aandacht besteed aan de vergrijzing. De groep senioren kwam uitgebreid en op een leuke manier aan de orde in de lezing van dr. Eize Wielinga. In vogelvlucht gaf hij aan wat er de afgelopen eeuwen veranderd is in de manier waarop we met onze senioren omgaan.

De Ontmoeting is een plek waar wonen, werken, recreëren, zorg en welness samenkomen, uitnodigend voor bewoners en buurt. De Ontmoeting wordt gebouwd door bouwbedrijf M.J. de Nijs en Zonen uit Warmenhuizen en zal naar verwachting opgeleverd worden in het voorjaar van 2014.

Bron: De Nijs Projectontwikkeling