Bouw woongebouw Katendrecht van start

Heijmans is begonnen met de heiwerkzaamheden

27 juni 2017
The Cohesion Cobana Rotterdam

Na een intensief voorbereidingstraject is Heijmans gestart met de bouw van het woongebouw op Katendrecht. Het complex met twee woontorens op een basement bevat 375 appartementen, een parkeergarage, twee grote fietsenstallingen en veel gemeenschappelijke voorzieningen.

Het ontwerpproces is begonnen direct na de zomervakantie van 2016. Heijmans Vastgoed heeft als opdrachtgever een proces met werkruimte ingericht waarbij het projectteam wekelijks het ontwerp met elkaar besprak. Nieman heeft als adviseur gewerkt aan alle bouwfysische-, brandtechnische- en installatietechnische aspecten van het ontwerp. IMd Raadgevende Ingenieurs heeft de constructie ontworpen. Heijmans Woningbouw is als aannemer intensief betrokken geweest bij het ontwerpproces.

The Cohesion Cobana Rotterdam

De adviseurs hebben het plan in BIM uitgewerkt. De clashes werden driewekelijks besproken en bijgehouden in BIMcollab. Dit gaf het team de mogelijkheid complexe knopen direct in de vergadering op te lossen. In 11 maanden tijd is er zo een voorlopig- en definitief ontwerp gemaakt en er is een omgevingsvergunning ingediend en verleend. Na de besteksfase is Rijnboutt nu bezig de werktekeningen verder uit te werken.

The Cohesion Cobana Rotterdam